سایت معرفی و نقد کتاب وینش
سایت معرفی و نقد کتاب وینش

اشتراک گذاری این مقاله در فیسبوک اشتراک گذاری این مقاله در توئیتر اشتراک گذاری این مقاله در تلگرام اشتراک گذاری این مقاله در واتس اپ اشتراک گذاری این مقاله در لینکدین اشتراک گذاری این مقاله در لینکدین

مرداد دیوانه

نویسنده: محمدحسن شهسواری

ناشر: ققنوس

نوبت چاپ: ۴

سال چاپ: ۱۳۹۸

تعداد صفحات: ۳۰۴


اولین نفری باشید که به این کتاب امتیاز می‌دهید
مرداد دیوانه

اولین نفری باشید که به این کتاب امتیاز می‌دهید

تهیه این کتاب

این روزها که گرمای هوا بی‌داد می‌کند شاید بهترین وقت برای خواندن مرداد دیوانه باشد! کتابی در ژانر تریلر که با وجود صفحات نسبتا زیادش (300صفحه) شما را به خوبی تا پایان داستان می‌کشاند.

داستان با تک گویی مردی به اسم شهراد شروع می‌شود و از همان پاراگرا اول معلوم می‌کند که تعریف همه ماجراها برای یادآوری چیزهایی است که شوق انتقام را در دل این مرد زنده نگه داشته:

«حافظه زشت‌ترین خصوصیت انسان است. چیزها باید از یاد آدم برود وگرنه جهنم را در همین دنیا به خودمان هدیه داده‌ایم. اما برای کسی که زندگی‌اش را بر پایه کینه و انتقام می‌گذارد، هیچ چیز به شیرینی حافظه نیست. به‌خصوص برای کسی چون من.»

 

شهراد از همان اول خودش را قاتل می‌داند چون مادرش در زمان به دنیا آمدنش مرده. بعد از آن است که چاه‌های زندگی شهراد یکی یکی سرراهش سبز می‌شوند، از برباد دادن ثروت پدری تا اعتیاد و دله دزدی. اما بالاخره زندگی روی خوشش را به او نشان می‌دهد، رسیدن یک عشق قدیمی و پیدا کردن انگیزه و اشتیاق برای تغییر.

زندگی روی روال خوبش می‌افتد، ازدواج، بچه، کار مناسب و پول فراوان، با این‌حال او احساس می‌کند چیزی در این میان درست نیست، شاید همه این‌ها حق آدمی مثل او نیست، کسی که فکر می‌کند یک هیولا درون خودش دارد، هیولایی که میل عجیبی به پاره پوره کردن آدم‌ها دارد. اما بالاخره سرنوشت بهانه برای بیدارکردن هیولا را به او می‌دهد: زن، پسر و برادر همسرش در تصادف اتومبیل کشته می‌شوند، توسط افرادی ناشناس که بعد از زیرگرفتن فرار کرده‌اند. هیولای درون حالا خودش می‌خواهد آن اتومبیل ناشناس و راننده‌اش را پیدا کند و انتقام بگیرد.

باقی ماجرا قاعدتا تلاش شهراد برای پیدا کردن قاتلان است اما از این‌جا به بعد شخصیت دیگری به اسم ساغر وارد ماجرا می‌شود و حالا یک فصل درمیان ماجرا را از زبان ساغر می‌خوانیم، دختری که می‌داند چه کسانی و چرا خانواده شهراد را آن روز زیر گرفته‌اند.

طبیعی است که تمام لطف و کشش یک داستان تریلر به پیچ و خم‌هایی باشد که قهرمان را به نتیجه نهایی می‌رساند، پس ادامه داستان قابل گفتن نیست تا روزی که خود شما قصد کنید در یک مردادماه گرم خواندن یک تریلر ایرانی را تجربه کنید.

 

تریلر چیست؟

 

کتاب مرداد دیوانه یکی از مجموعه رمان ژانرهای انتشارات ققنوس است. در ابتدای کتاب «محمدحسن شهسواری» به عنوان دبیر این مجموعه توضیحاتی درباره مجموعه و هدف آن داده است.

در این مجموعه سعی شده تا گونه‌های مختلفی از انواع ژانر منتشر شود، مثل همین کتاب که در ژانر تریلر است، گرچه خود شهسواری اذعان دارد که بعضی‌ها تریلر را ژانر نمی‌دانند اما توضیحاتی درباره آن می‌دهد: «آنچه کاملا مشخص است این نکته اساسی است که تریلر بیشتر جنبه پلات رمان را مد نظر دارد. در پلات یک اثر تریلر باید برای ایجاد بیشترین کشش تا جایی که منطق داستان اجازه می‌دهد از طریق پیچ‌های ناگهانی داستان، تنش، افزودن به ریتم اتفاق‌ها، رازگشایی گذشته شخصیت‌ها، دیالوگ‌های زهردار و تند و جذاب، داستان را پیش برد.»

 

shahsavari
محمدحسن شهسواری

درباره نویسنده مرداد دیوانه

 محمدحسن شهسواری متولد 1350 است و در رشته ارتباطات درس خوانده. اولین مجموعه داستانش را با نام کلمه‌ها و ترکیب‌های کهنه در سال ۱۳۷۶ به چاپ رساند. او سابقه کار روزنامه‌نگاری، فیلمنامه‌نویسی و تدریس داستان‌نویسی دارد و کتاب حرکت در مه را درباره آموزش داستان‌نویسی نوشته است. شهسواری جزو داوران چند جایزه ادبی هم بوده. برخی دیگر از آثار او عبارتند از شب ممکن، شهربانو، میم عزیز و ایرانشهر. پاگرد اولین رمان او بود که نامزد بهترین رمان سال در جایزه یلدا شد. گفت‌وگویی را که وینش درباره این رمان با او انجام داده می‌توانید در اینجا بخوانید.

نوشته‌ها و کتاب‌های مرتبط


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *