سایت معرفی و نقد کتاب وینش
سایت معرفی و نقد کتاب وینش

اشتراک گذاری این مقاله در فیسبوک اشتراک گذاری این مقاله در توئیتر اشتراک گذاری این مقاله در تلگرام اشتراک گذاری این مقاله در واتس اپ اشتراک گذاری این مقاله در لینکدین اشتراک گذاری این مقاله در لینکدین

دره انجیر

نویسنده: فرشته نوبخت

ناشر: پیدایش

نوبت چاپ: ۱

سال چاپ: ۱۴۰۱

تعداد صفحات: ۱۳۶

شابک: ۹۷۸۶۲۲۲۴۴۱۱۱۱


تاکنون 3 نفر به این کتاب امتیاز داده‌اند
دره انجیر ، فرشته نوبخت

تاکنون 3 نفر به این کتاب امتیاز داده‌اند

تهیه این کتاب

دره انجیر ساختار داستانی معماگونه دارد. اما معمای اصلی در ذات اثر است، معمای کشف خود در میان برزخ.

راحیل زنی مبتلا به سرطان است اما نقطه تاکید داستان بر مساله ابتلا به سرطان نیست. داستان سراغ وضعیتی رفته که فرد در حال مداوا در آن قرار دارد. راحیل به ظاهر در حال ادامه زندگی عادی‌اش است، کار می‌کند، مهمانی می‌رود، ارتباطات جدید پیدا می‌کند اما زنی که نبود مو را با کلاه گیس پوشانده، با عوارض ناگهانی داروهای شیمی درمانی روبه‌روست و هنوز معلوم نیست که آیا در پایان دوره درمان بهبود پیدا می‌کند یا نه، چقدر حق ایجاد رابطه و احساس عاشقانه دارد؟

بخش معماگونه داستان مربوط به بخشی است که باوجود تردیدها و نگرانی‌های راحیل، مردی پا به زندگی او می‌گذارد که ارتباط و احساساتش افسانه‌گونه به نظر می‌آید. مردی که انگار یک عاشق واقعی است، بیماری، مشکلات جسمی و مسائل راحیل برای او مهم نیست. همه چیز را می‌پذیرد و نقش عاشق افسانه‌ای را به خود می‌گیرد اما آیا واقعا همین‌طور است؟

 

گرچه معمای این عاشق مشکوک در نهایت معلوم می‌شود اما این گره اصلی داستان نیست. زیرا برزخی که راحیل در آن گرفتار بوده شاید نشان از برزخی بزرگتر دارد. ابتلا به بیماری مثل سرطان فقط لمس این برزخ را ممکن می‌کند اما از لحظه تولد گرفتار این برزخیم زیرا همگی می‌دانیم که دیر یا زود در زمان و مکان نامعلومی خواهیم مرد و با این‌حال عاشق می‌شویم، آشنایی‌های جدید می‌پذیریم و به آدم‌ها اعتماد می‌کنیم.

راحیل در همین نقطه است که معما و شغلش در مرکز اورژانس و دوستان نزدیکش را رها می‌کند و راهی سفر می‌شود. سفری که او را به دره انجیر می‌کشاند.

با همه قطعیت مرگ، با همه دشواری زندگی کردن، مکان‌ها اهمیت دارند زیرا آن‌ها فضایی هستند که به روح ما امکان رشد می‌دهند.

و شاید نقل قول اول داستان حالا معنا پیدا کند:

از پرستو نپرسید خانه‌ات کجاست؟

او به شما نخواهد گفت

بی‌خانمانی‌ست

که در قلب خویش خانه دارد

 

دره انجیر داستان نیمه بلندی نوشته فرشته نوبخت است. نوبخت نویسنده و منتقد ادبی است که پیش از این نیز آثار متعددی مثل سیب ترش، کمی مایل به سرخ، کلاغ و ارابه‌ی خورشید را منتشر کرده.

 

 

فرشته نوبخت
فرشته نوبخت

 

 

بخشی از کتاب دره انجیر

نقشه مرگم را در دره انجیر با دقت طراحی کردم؛ بر عکس زندگی‌ام. همه چیز محاسبه شده و از پیش مشخص شده است… راحیل برمی‌گردد و از اول می‌خواند. نقشه مرگ، بر عکس زندگی…وقتی زندگی کردن آدمی شبیه مرگ باشد، پس عکس آن می‌شود خود زندگی! آن‌وقت هر تغییری می‌تواند نوعی طراحی برای مرگ آن زندگی باشد و تا مرگ نباشد زندگی تازه هرگز ممکن نخواهد شد. به نظر پیچیده می‌رسد، اما در واقع خیلی ساده است.

نویسنده معرفی: سام سیروس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *