سایت معرفی و نقد کتاب وینش
سایت معرفی و نقد کتاب وینش

اشتراک گذاری این مقاله در فیسبوک اشتراک گذاری این مقاله در توئیتر اشتراک گذاری این مقاله در تلگرام اشتراک گذاری این مقاله در واتس اپ اشتراک گذاری این مقاله در لینکدین اشتراک گذاری این مقاله در لینکدین

آرزوهای بزرگ

نویسنده: چارلز دیکنز

مترجم: محبوبه کرمی

ناشر: قدیانی

نوبت چاپ: ۱

سال چاپ: ۱۳۹۴

تعداد صفحات: ۱۲۰

شابک: ۹۷۸۶۰۰۲۵۱۴۳۰۱


تاکنون 2 نفر به این کتاب امتیاز داده‌اند
کتاب آرزوهای بزرگ

تاکنون 2 نفر به این کتاب امتیاز داده‌اند

تهیه این کتاب

از همه‌ی کارهای دیکنز، اقتباس سینمایی زیاد صورت گرفته. مخصوصاً آرزوهای بزرگ و الیور تویست و سرود کریسمس.

آرزوهای بزرگ را #چارلز-دیکنز از زمستان 1860 تا تابستان 1861 در یک هفته‌نامه به چاپ رساند. داستان در یک بازه 28 ساله از 1812 زمانی که «پیپ» قهرمان داستان هفت ساله است، تا سال 1840 اتفاق می‌افتد. جالب است که هم تاریخ انتشار رمان و هم زمان وقوع حوادث آن تا حد زیادی درست مثل بینوایان ویکتور هوگو است.

پیپ در یک کلبه ساحلی در انگلستان با خواهری بداخلاق و شوهرخواهر مهربانش که آهنگر است زندگی می‌کند. یک روز کنار دریا به مجرمی فراری برمی‌خورد که از او می‌خواهد سوهان برای باز کردن غل و زنجیرش برایش بیاورد. پیپ به او کمک می‌کند.


پیپ را زن ثروتمند اما مغمومی به نام خانم هاویشام استخدام می‌کند تا او را سرگرم کند. دختری به نام استلا هم پیش خانم هاویشام زندگی می‌کند. خانم هاویشام را سال‌ها پیش درست در شب عروسی‌اش محبوبش رها کرده و او نفرت از مردان و شکستن دل عشاق را به استلا می‌آموزد.
سال‌ها بعد خیر ناشناسی پیپ را به لندن می‌فرستد تا آنجا درس بخواند و بافرهنگ شود و پیپ تبدیل به مرد جوانی رو به پیشرفت می‌شود که اما هنوز دارد به استلا فکر می‌کند و این شروع اتفاقات رمان است.

 

در اغلب آثار چارلز دیکنز، سایه‌ای از شرح حال خود او به چشم می‌خورد. در الیور تویست و آرزوهای بزرگ این وجوه اتوبیوگرافیک شدیدتر از بقیه دیده می‌شود. دیکنز هم پدرش را در سن پایین از دست داد و مجبور شد برخلاف طبقه‌ای که به آن متعلق بود با کار سخت زندگی‌اش را در نوجوانی بچرخاند.

 

آرزوهای بزرگ

 

 

آرزوهای بزرگ همیشه مورد توجه فیلمسازان بوده. اولین #اقتباس از روی این کتاب سال 1917 با بازی جک پیکفورد از ستارگان سینمای صامت بریتانیا صورت گرفت. امروزه نسخه‌ای از این فیلم باقی نمانده. مشهورترین اقتباس اما به دیوید لین تعلق دارد و فیلمی که در سال 1946 از این داستان مشهور ساخت. یک اقتباس وفادارانه. فیلم در رده صد فیلم برتر تاریخ سینمای بریتانیا جا دارد و دیوید لین دوسال بعد اقتباسی از الیور تویست هم ساخت.

اولین سریال تلویزیونی بر پایه این رمان سال 1954 ساخته شد و پنج سال بعد بی‌بی‌سی (این استاد اقتباس‌های ادبی) مینی‌سریالی از روی آن ساخت. بی‌بی‌سی سه بار دیگر هم سریالی از روی رمان ساخت که آخرین بار آن سال 2011 بود.

 

سریال آرزوهای بزرگ

 

 

سریال «وضعیت سفید» در ایران اقتباسی از آرزوهای بزرگ نیست. حتی ربطی هم به آن ندارد. اما کارگردان فیلم گفته رابطه بین امیرمحمد نوجوان و شیرین دختر نوجوان بزرگتر از او در باغ را با نگاهی به رابطه پیپ و استلا ساخته است. پیپ، استلا و خانم هاویشام امروز نه تنها برای علاقمندان ادبیات که برای مردم عادی هم شناخته شده‌اند و اصطلاح خانه هاویشام وارد زبان مردم شده. چه موفقیتی از این بزرگتر؟!

نویسنده معرفی: بهزاد وفاخواه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *