سایت معرفی و نقد کتاب وینش
سایت معرفی و نقد کتاب وینش

اشتراک گذاری این مقاله در فیسبوک اشتراک گذاری این مقاله در توئیتر اشتراک گذاری این مقاله در تلگرام اشتراک گذاری این مقاله در واتس اپ اشتراک گذاری این مقاله در لینکدین اشتراک گذاری این مقاله در لینکدین

سکوت دریا

نویسنده: ورکور

مترجم: ژرژ پطروسی

ناشر: ماهی

نوبت چاپ: ۶

سال چاپ: ۱۴۰۱

تعداد صفحات: ۸۸

شابک: ۹۷۸-۹۶۴-۲۰۹-۲۵۵-۰


تاکنون 3 نفر به این کتاب امتیاز داده‌اند
سکوت دریا

تاکنون 3 نفر به این کتاب امتیاز داده‌اند

تهیه این کتاب

 

کتاب سکوت دریا نوشته ورکور، درباره‌ی افسری آلمانی ا‌ست که باید تا مدتی در خانه‌ی مردی فرانسوی ساکن شود که همراه با برادرزاده‌اش زندگی می‌کند. در طول داستان فقط افسر حرف می‌زند و جواب حرف‌هایش تنها سکوت است. این کتاب با ترجمه ژرژ پطرسی و در انتشارات ماهی منتشر شده است.

 

درباره کتاب:

آیا سکوت را می‌توان بزرگ‌ترین نماد مقاومت در نظر گرفت؟ داستان این کتاب در دوران جنگ جهانی دوم اتفاق می‌افتد. زمانی که فرانسه از سر اجبار در خاموشی فرو رفته است. نویسنده‌ها جرئت نوشتن ندارند، مردم از حرف زدن می‌ترسند، هنر رنگ‌باخته و حالا دیگر کلمات هم کالایی نایاب هستند.

افسری آلمانی به نام «ورنون» برای سکونت به خانه‌ی مردی فرانسوی که به همراه برادرزاده‌اش زندگی می‌کند می‌آید. مرد و برادرزاده‌اش در ابتدا هیچ حس خوبی نسبت به این قضیه ندارند. به هرحال، آلمانی‌ها دشمن هستند و دشمن همیشه فردی زشت، کریه و متجاوز است. اما درست برخلاف تصور آن دو، ورنون از همان ابتدای ورودش به خانه بابت این که برایشان مزاحمت ایجاد کرده عذرخواهی می‌کند و قدردانی خود را نسبت به مهمان‌نوازی‌شان نشان می‌دهد.

همان‌طور که روزها می‌گذرند، ورنون بیشتر و بیشتر تلاش می‌کند تا با مرد فرانسوی و برادرزاده‌اش رابطه‌ای صمیمی‌ ایجاد کند. او از هنر حرف می‌زند، از موسیقی و از امیدی که برای رسیدن به صلح دارد؛ ولی در جواب تمام حرف‌هایش چیزی جز سکوت نمی‌شنود. مرد فرانسوی و برادرزاده‌اش حتی یک بار کلمه‌ای به زبان نمی‌آورند. این رابطه‌ی یک طرفه همین‌طور ادامه پیدا می‌کند تا اینکه زمان رفتن افسر فرا می‌رسد.

خواندن این کتاب به تمام افرادی که به ادبیات فرانسه و همچنین ادبیات جنگ‌محور علاقه‌‌مند هستند پیشنهاد می‌شود.

 

اقتباس‌ها و جوایز:

سکوت دریا در سال 1944 و در ابتدا با عنوان اول شمع را بکشم، با برگردان انگلیسی سیریل کانلی، در انگلستان منتشر شد. در سال 1946 اقتباسی از آن به زبان انگلیسی در برنامه‌ی شامگاهی تلویزیون بی‌بی‌سی پخش شد. در سال 1948، ژان پیر ملویل فیلمی از روی این کتاب ساخت که از آثار درخشان و ماندگار سینمای جهان به شمار می‌رود. در سال 1985، جان کرانر این کتاب را برای تئاتر تنظیم کرد و سکوت دریا به عنوان نمایش بر روی صحنه اجرا شد.

 

درباره نویسنده:

ژان مارسل بروله، با نام مستعار ورکور، در 26 فوریه‌ی سال 1902 در پاریس به دنیا آمد و دهم ژوئن 1991 در همین شهر از دنیا رفت. ورکور علاقه‌ی زیادی به نقاشی داشت و این کار را به طور حرفه‌ای تا اوایل جنگ جهانی دوم ادامه داد. ورکور عضو نهضت مقاومت فرانسه بود و کارش این بود که اطلاعات و اخبار را به واحد فرانسه‌ی سازمان اطلاعات انگلستان برساند. در این زمان بود که نام مستعار ورکور را برای خود برگزید. در سال 1941 و در دوران اشغال فرانسه، ورکور به همراه دو دوست دیگر، انتشاراتی با نام «انتشارات زیرزمینی نیمه‌شب» بنیان نهاد.

هدف این انتشارات، نشر آثاری بود که می‌توانست موجب بالا بردن روحیه فرانسویان در آن دوران شود. سکوت دریا نخستین کتابی بود که در این انتشارات به چاپ رسید و خیلی زود به نماد مقاومت روانی فرانسویان در برابر اشغالگران نازی تبدیل شد.

 

نویسنده: هستی خیبر

کتاب سکوت دریا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *