سایت معرفی و نقد کتاب وینش
سایت معرفی و نقد کتاب وینش

اشتراک گذاری این مقاله در فیسبوک اشتراک گذاری این مقاله در توئیتر اشتراک گذاری این مقاله در تلگرام اشتراک گذاری این مقاله در واتس اپ اشتراک گذاری این مقاله در لینکدین اشتراک گذاری این مقاله در لینکدین

در حال و هوای عشق

نویسنده: تونی رینز

مترجم: عطیه سالارمنش

ناشر: نشر خوب

نوبت چاپ: ۱

سال چاپ: ۱۴۰۰

تعداد صفحات: ۱۱۶


تاکنون 7 نفر به این کتاب امتیاز داده‌اند
در حال و هوای عشق

تاکنون 7 نفر به این کتاب امتیاز داده‌اند

تهیه این کتاب

مجموعه یک فیلم، یک جهان سری کتاب‌هایی در معرفی آثار برجسته و تاثیرگذار جهان سینماست. تک نگاری‌های این مجموعه توسط منتقدان و فیلم‌پژوهان معروفی از سرتاسر جهان انجام گرفته و فیلم‌های انتخابی طیف گوناگونی از ژانرها و مناطق مختلف است، از سینمای آسیای دور گرفته تا موج نو فرانسه.

هر کتاب علاوه بر این‌که به شناخت دقیق یک فیلم کمک می‌کند، نمونه آکادمیک خوبی برای یادگیری چگونگی تمرکز بر یک فیلم و کشف و بررسی آن است؛ از این جهت کتاب‌های این مجموعه می‌توانند برای طیف گسترده‌ای از مخاطبان از علاقمندان سینما و نقدنویسی تا دانشجویان قابل استفاده باشند.

کتاب‌های یک فیلم، یک جهان، ترجمه‌ای سلسله‌ای از یک مجموعه نیستند بلکه هرکدام از تک‌نگاری‌ها پس از بررسی آثار منتقدان سینمایی مختلف انتخاب شده‌اند تا هم مخاطبان این مجموعه با خواندن آثار شناخت بیشتری به کل سینمای جهان پیدا کنند و هم شیوه بررسی و مطالب ارائه شده برای خواننده ایرانی جذاب و دوست‌داشتنی باشد.

همچنین گروهی از مترجمان آشنا به سینما به ترجمه آثار پرداخته‌اند و ترجمه‌ها در چند مرحله توسط گروه ویراستاری بررسی و ویرایش شده‌اند. گرافیک و صفحه‌‌آرایی ویژه‌ای که نشر خوب برای این مجموعه در نظر گرفته می‌تواند توجه علاقمندان به سینما را جلب کند.

از این مجموعه با دبیری بابک کریمی تاکنون 25 عنوان آماده شده است که نیمی از آن  تا پایان امسال به تدریج منتشر خواهد شد.

 

 

فیلم در حال و هوای عشق، اثری از سینمای هنگ‌کنگ به کارگردانی ونگ کار وای است. پرداختن به اثری سینمایی از گوشه‌ای از جهان که کمتر برای بینندگان فیلم آشناست، کار ساده‌ای نیست اما تونی رینز در چند مرحله به آرامی ما را با این فیلم، نگاه کارگردان و دنیا و باورهای اهالی هنگ‌کنگ آشنا می‌کند.

کتاب ابتدا با تعریف داستان فیلم آغاز می‌شود و سپس به سراغ ساختار فیلم می‌رود؛ ساختاری که پیچیدگی و قواعد خاص خود را دارد. درحقیقت ساختاربندی اصلی فیلم در اتاق تدوین شکل می‌گیرد و کار وای این فیلم را براساس رویکرد مبتنی بر سعی و خطا پیش می‌برد.

 

فیلم در حال و هوای عشق

 

 

نشانه‌های زیادی در فیلم وجود دارد که براساس فرهنگ این منطقه است و رینز با گشودن آن‌ها دریچه‌های بیشتری برای ارتباط با فیلم و مضامین آن به ما می‌دهد. مضامینی که به شکلی اشاره به خاطرات تلخ و شیرین و روزگار از دست رفته دارد.

جالب اینجاست که کار وای لوکیشن مناسب برای این فیلم را نهایتا در بانکوک پیدا می‌کند و در مدت زمان نسبتا طولانی فیلم خود را می‌سازد.

قاب‌بندی‌ها و تعمداتی که در تصاویر بوده (مثل حذف تصویر همسران) همگی در خدمت بیان محتوا و نگرش خاص فیلم هستند، نکاتی که بعد از خواندن تحلیل و بررسی رینز به آن پی خواهیم برد.

فرهنگ و زندگی آسیای دور هنوز برای بسیاری از ما ناشناخته است، چه برسد به فیلمی که دارای نگاه خاص و ویژه کارگردانش است؛ به همین خاطر خواندن این کتاب تجربه مهمی برای کشف و درک سینمای این منطقه خواهد بود و البته یک فیلم دیدنی را به فهرست فیلم‌های علاقمندان به سینما اضافه خواهد کرد.

 

در حال و هوای عشق
نویسنده معرفی: گیتی صفرزاده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *