من هم میتوانم در نظرخواهی «صد سال شمسی، ده داستان فارسی» شرکت کنم؟
برگزاری پویش «صدسال شمسی، ده داستان فارسی» که از پاییز امسال در وینش آغاز شد وارد مرحله بعدی میشود. نگاهی اجمالی داریم به آنچه تاکنون انجام شده و مراحل بعدی پویش و نحوه مشارکت در آن.
برگزاری پویش «صدسال شمسی، ده داستان فارسی» که از پاییز امسال در وینش آغاز شد وارد مرحله بعدی میشود. نگاهی اجمالی داریم به آنچه تاکنون انجام شده و مراحل بعدی پویش و نحوه مشارکت در آن.
دانستن اینکه نویسندهی قصههای مجید یا کلیدر کدام رمانها و داستانهای فارسی را بیشتر دوست دارد جالب است؛ حتی برای کسانی که فکر میکنند با فهرست کردن نام چند کتاب نمیتوان به داوری دربارهی جایگاه آن در ادبیات نشست و شاید این کار را یک جور تقلیل نقد ادبی جدی میدانند. اما قرار نیست این نظرخواهی جایگزین نقد ادبی جدی شود. برعکس، هر نویسندهای وقتی میخواهد فهرست دهتایی خود را آماده کند، یک جور خودش هم با سلیقه و ملاکهای ادبی خودش روبهرو میشود. چرا از فلان نویسنده اثری انتخاب نکردهام؟ چرا همهی داستانهای انتخابیام به نسل داستاننویسان پیش از انقلاب تعلق دارند؟ آیا در دهههای اخیر رمان خوب نداشتهایم؟ و پرسشهایی از این دست که میتوانند مقدمهی رویدادهای ادبی و همایشهای چند روزه قرار بگیرند یا موضوع مقالههای عالمانهای که از فهرستهای خشکوخالی فراتر بروند. ما خودمان هم در تشویق نگارش چنین مقالهها و برگزاری چنین رویدادهایی تلاش خواهیم کرد. پروندهی معرفی و نقد کتاب ارزشمند صد سال داستاننویسی ایران (نوشتهی حسن میرعابدینی) یکی از این کوششها بوده است. مجموعه مطالبی دربارهی کتابهای شاخص و نویسندگان شاخص ادبیات داستانی ایران در راهند.
مخاطبان ما در شبکههای اجتماعی که عامهی کتابخوانها و کتابدوستها هستند فعالانه دربارهی کتابهای برگزیدهی نویسندگان و اهل ادب اظهارنظر میکنند. و حالا نوبت آنهاست که کتابهای محبوب خود را برگزینند. سهشنبهی آینده (۲۷م آبان) فهرست بیست کتاب برگزیده نویسندگان و اهل ادب را اعلام میکنیم تا عموم بتوانند کتابهای محبوب خود را از میان آنها برگزینند. این نظرخواهی عمومی ده روز ادامه خواهد داشت و در پایان نتایج نظرخواهی اعلام خواهد شد. شما را هم به شرکت در این نظرخواهی دعوت میکنیم. جزئیات نحوهی مشارکت را به زودی اعلام خواهیم کرد.
آیا نتایج این نظرخواهی با نتایج نظرخواهی از نویسندگان و اهل ادب تفاوت خواهد داشت؟ آیا عامهی کتابخوانها همان داستانهای فارسی را دوست دارند که نویسندگان و اهل قلم؟ خواهیم دید. با تامل در این پرسشها چیزهایی هم دربارهی ادبیات داستانی خودمان میآموزیم و هم دربارهی ذائقهی عمومی جامعهی کتابخوانها که میتواند به کار صنعت نشر کتاب هم بیاید.
برای آگاهی از انتخابهای نویسندگان و اهل ادب (تا کنون) اینجا را کلیک کنید