سایت معرفی و نقد کتاب وینش
سایت معرفی و نقد کتاب وینش

اشتراک گذاری این مقاله در فیسبوک اشتراک گذاری این مقاله در توئیتر اشتراک گذاری این مقاله در تلگرام اشتراک گذاری این مقاله در واتس اپ اشتراک گذاری این مقاله در لینکدین اشتراک گذاری این مقاله در لینکدین

سکوت

نویسنده: شوساکو اندو (با مقدمهٔ مارتین اسکورسیزی)

مترجم: حمیدرضا رفعت‌نژاد

ناشر: نشر نو

نوبت چاپ: ۴

سال چاپ: ۱۳۹۹

تعداد صفحات: ۲۳۰

شابک: ۹۷۸۶۰۰۷۴۳۹۵۷۹


اولین نفری باشید که به این کتاب امتیاز می‌دهید
سکوت

اولین نفری باشید که به این کتاب امتیاز می‌دهید

تهیه این کتاب

کتاب سکوت نوشته نویسنده ژاپنی «شوساکو اندو» در سال 1966 در ژاپن و 1969 در جهان منتشر شد. این کتاب با بن مایه ادای دین به مسیحیان ژاپن نوشته شده است. مسیحیان ژاپنی در قرن هفدهم در ناگازاکی با مشکلات زیادی از جمله چالش ایمان و ارتداد زیر شکنجه فئودال‌ها و ثروتمندان ژاپنی بودند.

سکوت بخشی از تاریخ شفاهی ژاپن در قرن هفدهم را بیان می‌کند. جایی که دو مبلغ پرتغالی کاتولیک، پدر رودریگز و فرانسیسکو گارپه تلاش می‌کنند تا از جنبش سرکوب‌شده کشاورزان و مسیحیان حمایت کنند. آن‌ها دو سال پس از شکست شورش شیمابارا (۱۶۳۷) وارد این منطقه می‌شوند، درحالی که شکنجه و آزاد و اذیت بخشی از زندگی مسیحیان آن دوران و منطقه بوده است. شکنجه‌هایی که توسط اربابان ژاپنی اختراع شده و منحصر به فرد است. شاید دلیل آمدن به این منطقه برای پدر رودریگز یک شایعه باشد، شایعه مرتد شدن معلمش «فریرا» اما در نهایت خودش نیز در همین مسیر و همین انتخاب قرار می‌گیرد تا بتوانند جان عده‌ای دیگر را از عذاب شکنجه نجات دهند. شکنجههایی که تحمل کردن آن‌ها حتی برای بسیاری از افراد مومن سخت و جانکاه است.

 

silence

 

سکوت از یک پیشگفتار و نُه فصل تشکیل شده‌است. در طول خواندن رمان، برخی لحظه‌ها آنچنان قوی است که می‌توان دریافت که نویسنده اثر «اندو» از تجربه‌های خود در زمینه تبعیض دینی در ژاپن و نژادپرستی در فرانسه کمک گرفته است.


مارتین اسکورسیزی کارگردان شناخته شده جهانی پس از 25 سال ازخواندن کتاب درحالی که در تمام این سال‌ها این موضوع پس ذهنش بود، آن را در سال ۲۰۱۶ تبدیل به اثر سینمایی خاصی با همین عنوان کرد که در افتتاحیه جشنواره کن آن سال به نمایش درآمد.

 


درباره نویسنده 

شوساکو اندو ۲۷ مارس1923 در توکیو سیتی به دنیا آمد و سه سال بعد به منطقه منچوری برای زندگی سفر کردند. مادرش ویولن می‌نواخت و پس از خیانت پدر به خانواده و ترک آن‌ها در سال 1932 به کوبه پیش خاله‌اش سفر کردند، جایی که مسیر زندگی مذهبی او عوض شد. پس از آن که مادرش به مسیحیت کاتولیک گروید و خانه خود را در اختیار یکی از مروجان این دین داد، او نیز غسل تعمید انجام داد و کنکاش و جستجو درباره مسیحیت و ریشه های آن جزو علاقمندی‌هایش شد.


این روند در زندگی ادبی اش ادامه داشت، ادبیات آن‌قدر برایش مهم بود که از دانشکده پزشکی انصراف داد تا ادبیات بخواند و سبب شد پدر او را از خانه‌اش طرد کند اما برایش مهم نبود و حاضر بود کار نیمه وقت را انجام دهد و تحصیل کند. در دانشگاه اساتیدش او را به سوی دانستن مسیحیت و ادبیاتی مسیحی تشویق می کردند. او به علت بیماری امکان حضور در جنگ جهانی دوم را از دست داد ولی تلاش‌هایش در عرصه ادبیات ادامه داشت و جزو اولین افرادی بود که برای تحصیل به فرانسه رفت و البته جزو نویسندگان نسل سوم پس از جنگ محسوب می شود.

 

شوساکو اندو

 

 

اندو جوایز متعددی  از جمله جایزه آکوتاگاوا و نشان فرهنگ و نشان سن سیلوستر کلیسای کاتولیک که توسط پاپ پل ششم به او اهدا شد را دریافت کرده است. او با نوشتن رمان سکوت «چینموکو» در جهان شناخته شد و سرانجام در ۲۹ سپتامبر، ۱۹۹۶ به علت بیماری هپاتیت در گذشت.
آثار دیگری نیز نوشته که ایده‌ها و تئوری‌هایش درباره مسیحیت در آنها نمایانگر است. در ایران کتاب‌های «دریا و زهر» و «نمایانگر» دیگر آثار ترجمه شده او هستند.

 

بخشی از کتاب 

دستور دادند کشیش را از اسب پایین بیاورند. طولانی نشستن بر پشت اسب، آن هم با دست‌هایی که محکم بسته شده بود، کار خودش را کرده بود؛ تا پایش را بر زمین گذاشت دردی نفس بُر در ران‌هایش دوید و خم شد.
حرف‌های بریده بریده‌ی او در بامداد پیش از حرکت‌شان بر قلبم سنگینی می‌کند: چرا خدا این بلا را بر سر ما آورد؟
بعدش هم که با آن نگاه پر از تمنا، عاجزانه نگاهم کرد و گفت: مگر ما چه کرده‌ایم؟ باید خزعبلات آن بزدل را از ذهن‌ام پاک کنم، اما نمی‌دانم چرا هنوز هم صدای شکوه‌های مغموم‌اش مثل میخ تیزی در دل ام فرو می‌رود؟ چرا خداوند این مصیبت و شکنجه را بر مردم روا داشته است؟ نه! او می‌خواست چیز بدتری بگوید. حرفی که بسیار زننده‌تر بود، یعنی سکوت خدا. خدا، در برابر تمامی این بی رحمی‌های وحشتناک و سبعانه سکوت کرده است و این چیزی بود که پشت گلایه‌ی او نهفته بود.
اصلا خدایی وجود دارد؟ در دوران کودکی هر وقت رقص باد را در آسمان آبی و لای درختان می‌دید، اذکاری به ذهن‌اش خطور می‌کرد، اما آن وقت‌ها، خدا مثل الان جرثومه‌ی ترس و سرگشتگی نبود، به زمین نزدیک بود و وجودش به حیات جان می‌بخشید.

 

نویسنده معرفی: گیسو فغفوری

نویسنده معرفی: گیسو فغفوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *