سایت معرفی و نقد کتاب وینش
سایت معرفی و نقد کتاب وینش

لوییس کارول

اشتراک گذاری این مقاله در فیسبوک اشتراک گذاری این مقاله در توئیتر اشتراک گذاری این مقاله در تلگرام اشتراک گذاری این مقاله در واتس اپ اشتراک گذاری این مقاله در لینکدین اشتراک گذاری این مقاله در لینکدین

لوئیس کارول ریاضی‌دان، نویسنده، کشیش و عکاس انگلیسی بود. عمده‌ی شهرت او به دلیل نگارش کتاب «آلیس در سرزمین عجایب» و «آن‌سوی آینه» است. لوئیس کارول را یکی از بزرگ‌ترین نویسندگان ادبیات کودک در جهان می‌دانند.

لوئیس کارول (Lewis Carroll)، با نام اصلی چارلز لاتویج داجسون، در ژانویه‌ی سال 1832 در ایالت چشایر انگلستان به دنیا آمد. خانواده‌ی او ثروتمند و از طبقات بالای جامعه بودند. از تفریحات کارول در زمان کودکی، ابداع بازی‌های فکری و نوشتن شعر‌های کوتاه و همچنین ویراستاری مجله‌های خانواده بود. لوئیس کارول برای تحصیل به مدرسه می‌رفت، اما پس از گذشت مدتی، به علت لکنت زبان و کم‌شنوایی، مورد پذیرش گروه همسالان در مدرسه قرار نگرفت.

در سال 1851، لوئیس کارول توانست، با کسب کمک‌هزینه‌ی تحصیلی، به کالج کریس چرچ در آکسفورد برود. او در سال 1854 با رتبه‌ی عالی از این کالج فارغ‌التحصیل شد و یک سال بعد، به عنوان کمک کتابدار، در همین دانشکده مشغول به کار شد و هم‌زمان به تدریس ریاضیات پرداخت.

در همین سال‌ها بود که ذهن کنجکاو و جست‌وجوگر لوئیس کارول به عکاسی نیز علاقه‌مند شد. در آن زمان، عکاسی پدیده‌ای نوآورانه و جدید بود و او را به دنیای دیگری وصل می‌کرد.

لوئیس کارول نویسندگی را با کتاب «آلیس در سرزمین عجایب» آغاز کرد. البته پیش از این آثاری در حوزه‌ی ریاضیات نوشته بود، اما کتاب آلیس در سرزمین عجایب نخستین کتاب داستان جدی و رسمی او بود.

لوئیس کارول در ابتدا قول نگارش این کتاب را به فرزندان رئیس کالجی که در آن کار می‌کرد داده بود. نگارش این کتاب در سال 1863 به پایان رسید و سپس لوئیس کارول این کتاب را که با طراحی‌های خودش همراه بود، به یکی از فرزندان رئیسش به اسم «آلیس لیدل» هدیه داد. حدود دو سال پس از نگارش اولیه‌ی کتاب آلیس در سرزمین عجایب، لوئیس کارول به تشویق دوستانش متن اولیه را مورد بررسی دوباره قرار داد و آن را به صورت رسمی‌ منتشر کرد. این اتفاق سرآغاز بزرگی برای ورود لوییس کارول به جهان ادبیات کودک و نوجوان بود.

سرانجام، در 14 ژانویه‌ی 1898، لوئیس کارول در 66سالگی به دلیل ابتلا به بیماری ذات‌الریه درگذشت، اما آثار او تا به امروز مخاطبان خود را حفظ کرده‌اند و همچنان توسط کودک و بزرگسال خوانده می‌شوند.

لوییس کارول

نوشته‌های مرتبط