سایت معرفی و نقد کتاب وینش
سایت معرفی و نقد کتاب وینش

له و علیه ویرایش

نویسنده: سایه اقتصادی نیا

ناشر: ققنوس

نوبت چاپ: ۲

سال چاپ: ۱۳۹۸

تعداد صفحات: ۱۸۴

شابک: ۹۷۸۶۰۰۲۷۸۴۸۷۲


تاکنون 1 نفر به این کتاب امتیاز داده‌اند
له و علیه ویرایش

تاکنون 1 نفر به این کتاب امتیاز داده‌اند

تهیه این کتاب

له و علیه ویرایش

 

 

له و علیه ویرایش مجموعه‌ای از یادداشت‌ها و مقاله‌های سایه اقتصادی‌نیا درباره‌ی ویرایش است. او قبلاً این مقاله‌ها و یادداشت‌ها را در نشریه‌ها، کانال تلگرامی یا صفحه‌ی فیس‌بوک خود منتشر کرده بود. نویسنده کتاب را در سه فصل تنظیم کرده است: یک، له و علیه ویرایش؛ دو، نکته‌ها؛ سه، پرتره‌ها.

اقتصادی‌نیا در فصل نخست، به موضوع بسیار مهم آسیب‌شناسیِ ویرایش در ایران معاصر پرداخته و مشکلات و مسائلی را که به دلیل کم‌اهمیت‌ و فرا‌گیرشدن این مهارت پدیدار شده، تبیین کرده است. قالب نوشته‌های این فصل را می‌توانیم جستار نام نهیم. در این نوشته‌ها خاطرات، تجربه‌ها، شنیده‌ها، دریافت‌ها و آموخته‌های نویسنده به هم آمیخته‌اند. در اولین جستار این فصل، «ویرایش و روشنفکری»، نویسنده تاریخچه‌ی ویرایش در ایران را می‌کاود تا نسبت ویرایش با روشنفکری را دریابد.


در فصل دوم، نویسنده به نکته‌هایی دربارۀ درست‌نویسی و ویرایش پرداخته و در حقیقت، از عرصه‌ی نظر که بر فصل اول سایه داشت، به عرصه‌ی عمل گام ‌نهاده‌ است. نوشته‌های این فصل یادداشت‌های یک ویراستارند؛ بنابراین، خصلت تجربی و کاربردی بیشتری دارند. در همین فصل است که نثر نویسنده از لحن و بیان علمی فاصله گرفته و حالتی انشایی به خود می‌گیرد.
در فصل سوم، یادداشت‌هایی در ستایش از سه شخصیت نامی عرصه‌ی ویرایش نوشته است: ابوالحسن نجفی، احمد سمیعی‌گیلانی، علی صلح‌جو. این فصل «پرتره‌ها» نام دارد و هدف نویسنده این بوده است که مخاطب بتواند با خواندن این تک‌نگاری‌ها تصوری عمومی از سبک و روحیۀ کاری این سه تن پیدا کند.

 

 

درباره نویسنده

سایه اقتصادی‌نیا، متولد سال ۱۳۵۴، از سال ۱۳۷۸ وارد دوره‌ی ویرایش و ترجمه‌ی مرکز نشر دانشگاهی شد و نزد احمد سمیعی گیلانی، ابوالحسن نجفی، حسین سامعی، علی صلح‌جو و عبدالحسین آذرنگ آموزش دید. از سال ۱۳۸۴ به دعوت احمد سمیعی گیلانی به فرهنگستان زبان و ادب فارسی پیوست و تا سال ۱۳۹۶ دستیار سردبیر در مجله‌ی نامه‌ی فرهنگستان و نیز معاون گروه ادبیات معاصر بود.

پژوهش ادبی، نقد شعر معاصر و ویرایش سه شاخه‌ی اصلی فعالیت‌های قلمی اقتصادی‌نیاست.

 

نویسنده معرفی: افسانه دهکامه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *