سایت معرفی و نقد کتاب وینش
سایت معرفی و نقد کتاب وینش

اشتراک گذاری این مقاله در فیسبوک اشتراک گذاری این مقاله در توئیتر اشتراک گذاری این مقاله در تلگرام اشتراک گذاری این مقاله در واتس اپ اشتراک گذاری این مقاله در لینکدین اشتراک گذاری این مقاله در لینکدین

هفت سامورایی

نویسنده: جون ملن

مترجم: بصیر علاقه بند

ناشر: نشر خوب

نوبت چاپ: ۱

سال چاپ: ۱۴۰۰

تعداد صفحات: ۱۱۲

شابک: ‏‫‬‭۹۷۸۶۲۲۷۴۲۵۷۵۸

هفت سامورایی

اولین نفری باشید که به این کتاب امتیاز می‌دهید

تهیه این کتاب

مجموعه یک فیلم، یک جهان سری کتاب‌هایی در معرفی آثار برجسته و تاثیرگذار جهان سینماست. تک نگاری‌های این مجموعه توسط منتقدان و فیلم‌پژوهان معروفی از سرتاسر جهان انجام گرفته و فیلم‌های انتخابی طیف گوناگونی از ژانرها و مناطق مختلف است، از سینمای آسیای دور گرفته تا موج نو فرانسه.

هر کتاب علاوه بر این‌که به شناخت دقیق یک فیلم کمک می‌کند، نمونه آکادمیک خوبی برای یادگیری چگونگی تمرکز بر یک فیلم و کشف و بررسی آن است؛ از این جهت کتاب‌های این مجموعه می‌توانند برای طیف گسترده‌ای از مخاطبان از علاقمندان سینما و نقدنویسی تا دانشجویان قابل استفاده باشند.

 

کتاب‌های یک فیلم، یک جهان، ترجمه‌ای سلسله‌ای از یک مجموعه نیستند بلکه هرکدام از تک‌نگاری‌ها پس از بررسی آثار منتقدان سینمایی مختلف انتخاب شده‌اند تا هم مخاطبان این مجموعه با خواندن آثار شناخت بیشتری به کل سینمای جهان پیدا کنند و هم شیوه بررسی و مطالب ارائه شده برای خواننده ایرانی جذاب و دوست‌داشتنی باشد.

همچنین گروهی از مترجمان آشنا به سینما به ترجمه آثار پرداخته‌اند و ترجمه‌ها در چند مرحله توسط گروه ویراستاری بررسی و ویرایش شده‌اند. گرافیک و صفحه‌‌آرایی ویژه‌ای که نشر خوب برای این مجموعه در نظر گرفته می‌تواند توجه علاقمندان به سینما را جلب کند.

از این مجموعه با دبیری بابک کریمی تاکنون 25 عنوان آماده شده است که نیمی از آن  تا پایان امسال به تدریج منتشر خواهد شد.

 

 

هیچ فیلمساز ژاپنی دیگری در جهان جایگاه کوروساوا را پیدا نکرد. این عقیده جون ملن منتقد است که درباره فیلم هفت سامورایی کتابی تحلیلی نوشته است. ملن در این کتاب ابتدا به سراغ زندگی شخصی کوروساوا رفته است زیرا عقیده دارد که جهان بینی خاص او که در فیلم‌هایش مستتر است، ریشه در پیشینه نظامی پدرش و تاثیرش برروی او دارد. در حقیقت فیلم هفت سامورایی را ادای دین او به طبقه سامورایی می‌داند.

با این مقدمه ملن به بررسی فیلم هفت سامورایی می‌پردازد و نشان می‌دهد که فیلم کوروساوا علاوه بر پرده برداشتن از علائق شخصی او، منعکس کننده آشوب‌های اجتماعی آن دوران در ژاپن است؛ دورانی که ابهام در مرزهای طبقاتی ایجاد شده و دوران سامورایی‌ها به سر آمده است، دوران جنگ‌های بی‌پایان و رخت بربستن قانون.

 

فیلم هفت سامورایی

 

 

با این وجود ملون یکی از نقاط قوت فیلم را لحظات سرشار از کمدی آن می داند، کمدی که برپایه آیرونی است. و همین طور دیالوگ‌های مینیمال درخشانی که کوروساوا برزبان شخصیت‌ها جاری کرده.

تکنیک‌های مونتاژی، موسیقی، فیلمبرداری سه دوربینه و قاب‌های فیلم از موضوعات دیگری هستند که در بررسی فیلم هفت سامورایی مورد توجه او قرار گرفته است. و در نهایت لحظه حماسی فیلم که ملن آن را پایان بندی جنجالی کوروساوا می‌داند.

 

بعد از خواندن این کتاب حتی اگر بارها فیلم هفت سامورایی را دیده باشید، یک‌بار دیگر به تماشایش خواهید نشست.

 

جون ملن منتقد و نویسنده انگلیسی پیش از این نیز کتابی درباره ژاپن از طریق سینما منتشر کرده و کتاب هفت سامورایی را برای موسسه فیلم بریتانیا نوشته.

نویسنده معرفی: گیتی صفرزاده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *