در میان گمشدگان
نویسنده: دُن شاون
مترجم: امیر مهدی حقیقت
ناشر: ماهی
نوبت چاپ: ۳
سال چاپ: ۱۴۰۲
تعداد صفحات: ۱۹۲
شابک: ۹۷۸۹۶۴۳۰۵۷۵۶۵
برای یاری در حمایت از کتابفروشیهای محلی این گزینه را انتخاب کنید.
موسسه گسترش فرهنگ و مطالعاتبرای تهیه سریع کتاب از کتابفروشیهای آنلاین این گزینه را انتخاب کنید.
30book انتشارات آگاه بزودی ایران کتاب بزودی بزودیمعرفی کتاب در میان گمشدگان
کتاب «در میان گمشدگان» نوشتهی دن شاون نویسندهی آمریکایی در سال 2001 منتشر شده است و امیر مهدی حقیقت این کتاب را ترجمه و نشر ماهی در سال 1393 آن را منتشر کرده است. این کتاب شامل داستانهایی از زندگی انسانها در دنیای مدرن است.
دربارهی کتاب
این کتاب شامل شش داستان کوتاه است که از دو مجموعه داستان «پایان درخور» و «در میان گمشدگان» انتخاب شدهاند. داستانها در دورهی معاصر و در جامعهی مدرن امروزی اتفاق میافتد. شخصیتها در محیط شهری زندگی میکنند و با آشفتگیهای دنیای مدرن دستوپنجه نرم میکنند. گزندگی و تلخی در بیشتر داستانها حس میشود؛ اگرچه با طنزی پنهان و سیاه همراه هستند.
عناوین داستانها به ترتیب: درمیان گمشدگان، منِبزرگ، پایان درخور، پشیمان، عضو مصنوعی و چینچیلا.
درون مایهی داستانها جدایی، احساس انزوا، تنهایی، افسردگی، احساسات پیچیده و متضاد و همچنین هویتهای گمشده هستند.
راویان داستانها نوجوانان یا بزرگسالانی هستند که در جستجوی سرنخهایی از زندگیشان هستند. داستانها پایان مشخصی ندارند و شاید بتوان گفت این مبهمبودن خواننده را بیشتر به فکر فرو میبرد و شاید تلنگری باشد برای خواننده که به گذشتهی خویش نگاهی بیندازد و علت و معلولها را کشف کند تا درک عمیقتری از روابط انسانی و احساسات درونیاش داشته باشد.
بیشتر شخصیتها خودشان را در فرهنگی متفاوت از فرهنگی که بزرگ شدهاند، میبینند و بهناچار باید خودشان را با این دنیا، ارزشها و اننتظارات آن وفق دهند. این موضوع یک شوک فرهنگی برای این افراد محسوب میشود. به عبارت دیگر شخصیتها، روشهای اجتماعی و روانی متفاوتی را برای کنارآمدن با تفاوتهای فرهنگی به کار میگیرند و با اینکه در موقعیت جدیدی قرار دارند، هنوز به فرهنگ گذشتهی خود تکیه دارند و در نتیجه با چالشهای روانی زیادی روبهرو میشوند.
شاید بتوان گفت ضربههای روانی شخصیتها در کودکی، به نوعی مانعی در برقراری ارتباط و دلیلی بر ناتوانی آنها در حل مشکلاتشان شده است. یکی از اهداف نویسنده از بیان این مطالب، شاید همین نکته باشد که ضربههای دوران کودکی به هر دلیلی بر ارتباطات آیندهی افراد تأثیر خواهد گذاشت.
در داستانهای شاون میتوان همزمان تناقض احساسات را دید؛ آنجا که برادری به گمان اینکه برادر شرورش خالی از احساس و عاطفه است و جز خرابکاری کاری از دستش برنمیآید، او را از خطر سقوط و شاید هم مرگ نجات میدهد یا آنجا که فرزندی با دیدن رفتارهای ضدونقیضِ پدرش، دچار تردید میشود و این تضاد درونی، آنها را بیشتر درگیر میکند. شاون احساسات درونی انسان را در بسیاری از داستانهایش آشکارا بیان کرده است و در پی درکی عمیق از آن بوده است.
سبک و ساختار کتاب
این مجموعه شامل شش داستان کوتاه است که از دو مجموعهی داستانهای «پایان درخور» و «در میان گمشدگان» انتخاب شدهاند. داستانها روایت خطی ندارند و بین گذشته و حال در جریان هستند و راوی در بعضی از داستانها سوم شخص و در بعضی دیگر اول شخص است. نویسنده با کاویدن لایههای زیرین ذهنِ شخصیتهایش سعی دارد آنها را با گذشتهشان آشتی دهد و همین سبک نوشتاری به او اجازه داده است به عمق احساسات و تجربههای شخصیتها نفوذ کند و داستان ملموستر گردد.
دن شاون علاقهمند است که پیچیدگیهای رفتاری افراد را کشف کند و به شخصیتهایی اشاره میکند که در دنیای مدرن خود را گمشده میدانند، افرادی که تروماهای روانی زیادی را تجربه کردند و با وجود زیستن در کنار هم با یکدیگر غریبهاند. تقریباً در تمام داستانها فردی در حال فاصله گرفتن از جمع و دل کندن است. پایان بعضی از داستانها ابهامات زیادی در ذهن خواننده باقی خواهد گذاشت و ذهن خواننده را تا مدتها بعد از خواندن داستان درگیر میکند و این یکی دیگر از ویژگیهای داستانهای شاون است.
درباره نویسنده
دن شاون نویسندهی آمریکایی که در یازده ژوئن 1964 در «نبراسکا» متولد شد. پدرش کارگر ساختمان و مادرش زنی خانهدار بود. به گفتهی خودش کودکی عجیب، عاشق کتاب و بسیار خلاق بوده است. او در روستایی بزرگ شده است که تعدادشان بسیار محدود بوده است. فرزندخواندهی «ارلدی.چاون» و «ترزااِن » بوده است. داستانهای او بیشک تحت تأثیر دوران کودکی و فرزندخواندگیاش قرار گرفته است.
در سن سیسالگی با کمک شبکه فرزندخواندگی کلیلوند به جستجوی والدین بیولوژیک خود پرداخت و در نهایت با پدرش هاک آشنا شد. از کودکی نوشتن را شروع کرد، کتابهای مورد علاقهی وی در ژانر وحشت و داستانهای علمی بودند که هنوز هم به این کتابها علاقهمند است. در سن سیزدهسالگی چند داستان که تقلیدی کورکورانه از« بِرَدبِری» بود نوشت و تشویقهای او انگیزهای برای ادامهی راه نویسندگی در شاون شد.
او چهار رمان و سه مجموعهداستان در کارنامهی خود دارد. اولین مجموعه داستانش به نام «پایان درخور و داستانهای دیگر» در سال 1996 منتشر شد. دومین مجموعهداستان کوتاهش «در میان گمشدگان » در سال 2001 منتشر شد و سومین مجموعهداستانش « stay awake» در سال 2012 منتشر شد. چهار رمان از دن شاون منتشر شده است که هیچکدام به فارسی ترجمه نشدهاند و از میان آنها «you remind me of me » و «lll will» توسط چندین انتشارات از جمله نیویورک تایمز به ترتیب بهترین کتاب سالهای 2004 و 2017 معرفی شدهاند.
این کتاب برای چه کسانی مناسب است؟
علاقهمندان به داستانهای کوتاه، نوجوانان و پدر و مادرهایی که احساسات کودکانشان را در خیلی از مواقع نادیده میگیرند و همچنین افرادی که به روانشناسی و احساسات عمیق انسان علاقهمندند.
جوایز ادبی
- در سال 1996 در مجموعهی بهترین داستانهای کوتاه آمریکایی چاپ شدهاند.
- در مجموعههای جایزه پوشکارت 2000 ،2002 و 2003 به چاپ رسیدهاند.
- داستانهای وی برنده جایزه ا.هنری 2001 شدهاند.
کتابهایی همتراز این کتاب
- کتاب «مردان بدون زمان» اثر هاروکی موراکامی به بررسی روابط انسانی و احساسات عمیق میپردازد.
- کتاب «چشمهایش» اثر زوئینویتز که از چالشهای عاطفی و روانی شخصیتها میگوید.
- کتاب «بینهایت شوخطبعی» اثر دیوید فاستروالاس که به بررسی بحرانهای وجودی و تنهایی انسانها میپردازد.
بخشهایی از کتاب در میان گمشدگان
«مادرم یک کلبهی چوبی لب دریاچه داشت؛ حوالی همان جایی که جسدها کشف شد. وقتی داشتند ماشین را از آب میکشیدند بیرون ایستاده بود توی ایوان پشتی و تماشا میکرد. از آنجا میتوانست صدای جرینگجرینگ یکنواخت زنجیر بکسل بزرگی را که بر سطح آرام دریاچه طنین میانداخت بشنود.»
«حالا که آنها دارند بزرگ میشوند، میدانم نفرت احتمالی است قطعی، در انتهای تونل دورودرازِ پدرومادر بودن و گمان میکنم کار چندانی هم نمیشود کرد.»
«چه انتخابهای اتفاقی و کوچکی او را به دانشگاهی کشانده بود که شوهرش در آنجا درس میخواند، به اتاقی که برای اولین بار چشمشان به هم افتاد؟ چه چیزی او را غمگین کرده و موجب شده بود به کسی نیاز پیدا کند که او را دختری زیبا بداند؟ با خودش فکر کرد اگر از بالای یونجهها نپریده بودند، چقدر احتمال داشت این آتشسوزی اتفاق بیفتد؟»
ادبیات آمریکا