در این عصر مدرن و دیجیتالی، کتاب چه تاثیری در رشد کودکان دارد؟
اگر به دوران کودکی والدین نگاهی بیندازید متوجه سیر تحول دوران کودکان امروز میشوید. زندگی در دوران قدیم برای کودکان با فعالیتهای فیزیکی بیشتری همراه بود. رشد، تحصیل، بازیها، تفریحات و اگر بخواهیم جزئیتر به ماجرا نگاه کنیم معاشرت کودکان با دوستان خود سادگی و فعالیت بدنی بیشتری داشت. در گذشته کتاب و داستان نقش پر رنگی در رشد کودکان داشتند و آنها با خواندن کتابهای داستانی، شنیدن قصههای مادربزرگها، داستانهای پیش از خوابیدن، شعر و سرودههای کودکانه و حتی لالاییها خیالبافی میکردند، رویا و آرزوی خود را میساختند و ذهن خود را خلاقانه پرورش میدادند. آنها با داستانهایی که شنیده بودند آینده و دنیای خود را میساختند.
به همین خاطر وقتی دوران قدیم را با این دوران مقایسه میکنید شاهد سیر توسعه و تحولی میشوید که در این عصر به سرعت در حال انجام است و با آمدن دنیای تکنولوژی و دیجیتال که نسل جدیدی را رقم زده، زندگی مدرن را تجربه میکنید. کودکان امروز در این دنیای دیجیتالی دسترسی بیشتر به رفاه و تفریحات خاص خود دارند و تکنولوژی تاثیر زیادی روی رشد آنها گذاشته است. این امکانات و رفاه موجب شده که آرزو و خلاقیت آنها کاهش چشم گیری داشته باشد و خواندن کتاب داستان و گوشدادن به قصهها و قصه گفتن به مراتب از زمان قدیم کمتر شده است.
اکنون انتشارات و نویسندگان کودک و نوجوان باید چه راه حلی برای بهتر شدن وضعیت مطالعه کودکان انجام دهند؟ والدین چگونه میتوانند کودکان خود را با کتاب و کتاب خوانی آشنا کنند؟