سایت معرفی و نقد کتاب وینش
سایت معرفی و نقد کتاب وینش

اشتراک گذاری این مقاله در فیسبوک اشتراک گذاری این مقاله در توئیتر اشتراک گذاری این مقاله در تلگرام اشتراک گذاری این مقاله در واتس اپ اشتراک گذاری این مقاله در لینکدین اشتراک گذاری این مقاله در لینکدین

مرز باریک بین شکست و موفقیت صنایع

منابع انسانی اصلی‌ترین مؤلفه در یک سازمان خلاق به شمار می‌آیند و اجرای فعالیت‌های خلاقانه، تولید ایده و انطباق دانش با اهداف سازمان را به عهده دارند. در عصری که کارکنان خلاق یک منبع خلق ارزش برای سازمان به‌حساب می‌آیند، چگونگی مواجهه و اداره‌ی این سرمایه‌های انسانی مورد غفلت و کم‌توجهی قرارگرفته. این کتاب ضمن مرور اصول اولیه، با کاویدن تحقیقات و تجربیات در کنشی قاعده‌مند کوشیده است به این دغدغه‌ها پاسخی مقنع، مستدل بدهد.

مدیریت منابع انسانی در صنایع خلاق

نویسنده: دکتر سیدمهدی شریفی, علی حاج‌محمدی, نفیسه انصاری

ناشر: سازمان مدیریت صنعتی

نوبت چاپ: ۲

سال چاپ: ۱۳۹۷

تعداد صفحات: ۲۰۰

شابک: ۹۷۸۶۰۰۲۷۵۱۳۵۵

 

 

 

 

 

تهیه این کتاب


تاکنون 1 نفر به این کتاب امتیاز داده‌اند

مرز باریک بین شکست و موفقیت صنایع

 

 

«منابع انسانی اصلی‌ترین مؤلفه در یک سازمان خلاق به شمار می‌آیند و اجرای فعالیت‌های خلاقانه، تولید ایده و انطباق دانش با اهداف سازمان را به عهده دارند. در عصری که کارکنان خلاق یک منبع خلق ارزش برای سازمان به‌حساب می‌آیند، چگونگی مواجهه و اداره‌ی این سرمایه‌های انسانی مورد غفلت و کم‌توجهی قرارگرفته. این کتاب ضمن مرور اصول اولیه، با کاویدن تحقیقات و تجربیات در کنشی قاعده‌مند کوشیده است به این دغدغه‌ها پاسخی مقنع، مستدل بدهد.»

 

به احتمال بسیار زیاد شما هم مانند بسیاری، هنگام خرید کتاب به پشت جلد نگاهی انداخته تا خلاصه‌ای هرچند کوتاه از کتاب را مطالعه کرده و آشنایی نسبی با محتوای کتاب پیدا کنید. جملاتی که در ابتدا خواندید دقیقاً جملات پشت جلد کتاب مدیریت منابع انسانی در صنایع خلاق است. اگر به مباحث مدیریت و اقتصاد علاقه‌مند باشید قطعاً جملات پشت جلد و عنوان روی جلد به‌اندازه کافی شمارا ترغیب به خواندن کتاب خواهد کرد.

کتاب حاضر در ارتباط با یکی از مهم‌ترین مباحث دنیای مدیریت و اقتصاد است. دنیایی که نه‌تنها اساتید، دانشجویان و کارشناسان این حوزه را درگیر کرده  بلکه ریشه‌ای نهادینه‌شده در تمام حوزه‌ها و مشاغل دارد.

 

اقتصاددانان از دیرباز همواره به دنبال راهی برای نیل به والاترین هدف هر کشور یعنی رشد و توسعه‌ی اقتصادی بوده‌اند و بعد از طرح مدل‌های بسیار مبتنی بر رشد اقتصادی، سرانجام به این اتفاق‌نظر رسیده‌اند؛ آنچه موجب رشد اقتصادی می‌گردد توجه ویژه به منابع انسانی است.

مدیریت منابع انسانی چه در سطح کشور و چه در سطح سازمان‌های بزرگ و کوچک امری دشوار و نیازمند توجه بسیار است.

سازمان‌ها دیگر مانند گذشته ساختاری ساده ندارند و پیچیدگی سازمانی و رقابت تنگاتنگ تعداد زیادی سازمان پیچیده، نیل به هدف مهم رشد و توسعه را دشوارتر کرده و لزوم وجود منابع انسانی خلاق را به امری ضروری مبدل کرده است.

اصلی‌ترین سرمایه‌ی هر سازمانی که مانند ستونی آن را حفظ می‌کند، سرمایه‌ی انسانی آن است. نیروی انسانی آموزش‌دیده و دارای مهارت که از دانش، خلاقیت و سلامت برخوردار است سرمایه‌ی انسانی نام می‌گیرد و به‌عنوان مهم‌ترین مزیت رقابتی و کمیاب‌ترین منبع در اقتصاد دانش‌محور امروز است.

جهت بهبود عملکرد و افزایش بهره‌وری سرمایه‌ی انسانی، نحوه‌ی مدیریت این سرمایه بیش‌ازپیش مورد توجه قرار می‌گیرد. کتاب حاضر، مدیریت منابع انسانی مؤثر در هر سازمان را دارای پنج کارکرد اصلی می‌داند که هریک از این کارکردها یکی از فصل‌های کتاب را به خود اختصاص داده‌اند:

 

-تحلیل و طراحی شغل

-نیرویابی و گزینش

-آموزش و توسعه

-مدیریت عملکرد

– و در آخر جبران خدمات.

 

در فصل اول نویسنده به منابع انسانی و سازمان خلاق پرداخته است در فصل بعدی به نحوه‌ی مدیریت این منابع و طراحی مشاغل خلاق در سازمان خلاق توجه کرده و پس از آن بحث کارمندیابی و آموزش کارکنان در جهت توسعه‌ی سازمان مورد توجه قرار گرفته است. همچنین در دو فصل آخر مطالب ارزنده‌ای در ارتباط با مدیریت عملکرد و جبران خدمات کارکنان سازمان‌های خلاق می‌خوانیم.

موضوع قابل‌توجه در این کتاب مفهوم صنایع خلاق است، مفهومی نسبتاً جدید که علت موفقیت سازمان‌های بزرگ و صاحب‌نام را نشان می‌دهد؛

 

«صنایع خلاق به صنایعی اشاره دارد که محور حرکت آن بر مدار خلاقیت، آزادی و استقلال کاری، مهارت و استعداد فردی و فعالیت‌هایی است که به‌طور بالقوه می‌توانند ثروت و فرصت‌های شغلی با استفاده از دارایی‌های فکری را به وجود آورند. زمانی که ماهیت صنایع خلاقانه باشد مدیریت استعداد در رأس وظایف یک سازمان خلاص قرار می‌گیرد. در این حالت، کارکرد حمایت از استراتژی شرکت یکی از کارکردهای اصلی اداره منابع انسانی خواهد بود چراکه کارکنان خلاق می‌توانند منبع اصلی ایجاد مزیت رقابتی پایدار تلقی شوند.»

 

تحول مفاهیم و رویکردهای مدیریتی، جهت ایجاد بهره‌وری بیشتر و رشد اقتصادی مطلوب‌تر در چند دهه‌ی اخیر، نگاه موشکافانه و عمیق‌تر به مسائل اقتصادی را نشان می‌دهد.

اگر به مفاهیم اقتصادی و مدیریتی در گذشته نگاهی داشته باشیم کمتر شاهد نظریه‌پردازانی که عنایت بسیار به منابع انسانی دارند، هستیم. اهمیت منابع انسانی آن‌چنان زیاد است که باوجود کتاب‌های بسیاری که در این‌باره در داخل و خارج از کشور به نگارش درآمده، هنوز هم حرف‌های بسیاری برای گفتن وجود دارد.

آنچه در این کتاب برای من بسیار جذاب آمد، استفاده از منابع و نقل‌قول افراد معروف و متخصص در سطوح بین‌الملل در سال‌های گوناگون است. همین امر منجر شده شما با دیدگاه افراد بسیاری در ارتباط با مدیریت منابع انسانی به‌ویژه در صنایع خلاق آشنا شوید. در همین راستا به احتمال‌ زیاد هنگام خواندن کتاب، پاورقی‌های بلندبالا در اکثر صفحات که خواندن تک‌تک آن‌ها خالی از لطف نبوده و خود مانند یک کتاب جداگانه به شما اطلاعات بسیار مفیدی می‌دهد، توجه شمارا جلب خواهد کرد.

لازم به ذکر است که در میان کتب حوزه‌ی اقتصاد و مدیریت که عمدتاً با نثری ثقیل همراه بوده و نمی‌توانند از هر قشری خواننده جذب کنند، این کتاب بسیار روان و در عین‌ حال مبتنی بر اصول علم مدیریت نگارش شده و همین امر خواندن این کتاب را راحت‌تر کرده است.

همچنین دو مقدمه‌ی خوب در ابتدای کتاب از دکتر سیدرضا سیدجوادین و دکتر علی‌اکبر فرهنگی دیدی کلی در ارتباط با موضوع کتاب به خواننده می‌دهد.

به نظر من مطالعه‌ی این کتاب نه‌تنها برای کارشناسان و دانشجویان فعال در حوزه‌ی اقتصاد و مدیریت مفید است بلکه عنایت کارآفرینان و مدیران در سازمان‌های کوچک و بزرگ را نیز می‌طلبد.

  این مقاله را ۲۸ نفر پسندیده اند

اشتراک گذاری این مقاله در فیسبوک اشتراک گذاری این مقاله در توئیتر اشتراک گذاری این مقاله در تلگرام اشتراک گذاری این مقاله در واتس اپ اشتراک گذاری این مقاله در لینکدین اشتراک گذاری این مقاله در لینکدین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *