کتاب ماه مرداد وینش: زمستان 62
کتاب ماه وینش فرصتی برای ناشران و کتابخوانهاست. در کتاب ماه وینش، ناشران فرصت دارند تا کتاب مورد نظرشان را معرفی و امکان دسترسی آسان آن را برای مخاطبان فراهم کنند. کتابخوانها هم فرصت آشنایی با کتابی از وجوه مختلف را خواهند داشت و با تهیه آن از کتابفروشی آنلاین یا محلی، میتوانند نظر یا سوالاتشان را مطرح کنند، درباره کتاب ریویو بنویسند و در صورت برنده شدن هم نوشتهشان منتشر شود و هم جایزه بگیرند.
کتاب ماه وینش فرصتی برای ناشران و کتابخوانهاست. در کتاب ماه وینش، ناشران فرصت دارند تا کتاب مورد نظرشان را معرفی و امکان دسترسی آسان آن را برای مخاطبان فراهم کنند. کتابخوانها هم فرصت آشنایی با کتابی از وجوه مختلف را خواهند داشت و با تهیه آن از کتابفروشی آنلاین یا محلی، میتوانند نظر یا سوالاتشان را مطرح کنند، درباره کتاب ریویو بنویسند و در صورت برنده شدن هم نوشتهشان منتشر شود و هم جایزه بگیرند.
زمستان 62، چهارمین سال جنگ تحمیلی، داستان دو مرد که عازم اهواز هستند و به طور اتفاقی با هم آشنا و هم مسیر میشوند. یکی استاد بازنشسته دانشکده نفت آبادان است که برای کار اداری و از همه مهمتر پیدا کردن پسر کارگر آشنایش که گویا در جنگ مفقودالاثر شده راهی است و دیگری دکتر منصور فرجام، متخصص کامپیوتر از آمریکا که داوطلبانه برای راهاندازی مرکز کامپیوتر برای شرکت نفت در جنوب به ایران آمده.
دو همسفر به زودی دو دوست میشوند. جلال آریان (استاد دانشگاه) که سالها ساکن اهواز بوده و آنجا را به خوبی میشناسد و هنوز دوستان زیادی در شهر جنگزده دارد، به منصور کمک میکند تا در شهر ساکن شود و دوستانی پیدا کند. برای همه عجیب است که منصور آمریکا را رها کرده و در این شرایط به اهواز آمده، حتی برای مادر پیرش که ساکن یکی دیگر از شهرهای خوزستان است و نگران حضور او درمیانه جنگ.
جلال آریان هم منتظر است تا ببیند کی این جوان سودایی از اوضاع بهم ریخته و شرایط دشوار اینجا خسته میشود و میفهمد که جایش اینجا نیست، گرچه خود آریان هم دارد خودش را به آب و آتش میزند که پسر باغبانش را پیدا کند، که عاقبت مییابد، معلول و نیم سوخته.
در اوج روزهایی که صدام تهدید به حمله به نقاط غیرنظامی کرده، از یکسو آدمهایی هستند به ظاهر بیرون از جنگ که هر کدام مسائل و مشکلات خود را دارند و در طرف دیگر آدمهایی در دل جنگ، بچهها و جوانهایی که عاشقانه به سمت شهادت میروند. جنگ اما سایهاش روی همه آدمها هست، هم جنگ بیرون هم جنگ درون. و در این میان آیا رستگاری با کسانی است که عشق را انتخاب میکنند؟
اسماعیل فصیح گرچه این کتاب را در سال 1366 منتشر میکند اما در همان زمان هم هنوز یکسال به پذیرش قطعنامه و پایان جنگ مانده است. شاید برای همین موضوع و نگاهش آنقدر حساسیت برانگیز میشود که بعد از اولین چاپ تا 16 سال اجازه انتشار دوباره پیدا نمیکند.
چرا کتاب ماه وینش؟
زمستان 62 جزو معدود آثار داستانی جدی است که در زمان جنگ، درباره جنگ ایران و عراق نوشته شد. پرداختن به موضوع جنگ، آن هم از طرف نویسندهای که جزو طیف نویسندگان مذهبی یا انقلابی به شمار نمیآمد و با اینحال تلاش کرده بود تا منعکس کننده واقعیات و شرایط آن زمان باشد، اتفاق جالب توجه و نادری در دوران خود بود.
از طرفی ممنوعیت چاپ این کتاب طی سالها باعث شد که امکان معرفی درست و بحث و نقد و بررسی پیرامون اثر فراهم نشود. چاپ و تکثیر زیرزمینی این اثر نه سودی به نویسنده و ناشر و بازار کتاب ایران رساند و نه فرصتی برای تحلیل و بررسی در جهت شکوفایی بیشتر داستان ایرانی در مسیر خودش فراهم کرد.
مطالعه این اثر میتواند بازگو کننده نگاه گروه دیگری از افراد جامعه به ماجرای جنگ تحمیلی باشد، افرادی که جزو طبقه روشنفکر جامعه به حساب میآمدند، درگیر تبعات جنگ بودند و از طرفی تحت تاثیر روحیه شهادت طلبانه جوانان هم قرار میگرفتند.
همین امروز هم خواندن دوباره این اثر علاوه بر این موارد، گزارش جذاب و دقیقی از شرایط، شعارها، فضا و زندگی مردمی میدهد که در آن سالها و در بحبوحه جنگ و بمباران و ترس و نگرانی در شهرهای مرزی کشور زندگی میکردند. داستانی از آنچه بر مردم جنوب ایران گذشت. و چه چیزی بهتر از داستان میتواند این خاطرات و لحظهها را ثبت و جاویدان کند؟
وینش با مجموع این دلایل کتاب زمستان 62 را به عنوان کتاب مرداد ماه خود انتخاب کرد؛ تا هم بار دیگر اهمیت و جایگاه ادبیات داستانی را در ثبت تاریخ و وقایع اجتماعی یادآوری کند و هم ادای دینی باشد به مردم جنوب و پنج دهه فعالیت ادبی اسماعیل فصیح.
نشر ذهن آویز، ناشر کتاب زمستان 62
نشر ذهنآویز تابهحال کتابهای فراوانی در حوزه روانشناسی، بازاریابی و تجارت و رمان به چاپ رسانده. کتاب زمستان 62 که جزو جدیدترین آثار به چاپ رسیده این ناشر هست، پیش از این در دهه شصت منتشر شده بود. ناشر در یادداشتی از دلایل انتخاب این کتاب و چاپ دوبارهاش گفته است. |
درباره نویسنده
اسماعیل فصیح از نویسندگانی بود که آثارش بین عامه خوانندگان طرفداران زیادی داشت و هنوز هم با گذشت 12سال از مرگش، همچنان خوانده میشود؛ گرچه درباره آثارش به اندازه کافی نقد و بررسی انجام نگرفته. او مردی گوشهگیر بود و علاقه چندانی به حضور در محافل نداشت. سعی کردیم تا اطلاعات بیشتری در اینجا برایتان فراهم کنیم.
اسماعیل فصیح از نویسندگانی بود که آثارش بین عامه خوانندگان طرفداران زیادی داشت و هنوز هم با گذشت 12سال از مرگش، همچنان خوانده میشود؛ گرچه درباره آثارش به اندازه کافی نقد و بررسی انجام نگرفته. او مردی گوشهگیر بود و علاقه چندانی به حضور در محافل نداشت. سعی کردیم تا اطلاعات بیشتری در اینجا برایتان فراهم کنیم. |
نگاه دیگران
باوجود اینکه کتاب زمستان 62 بعداز اولین چاپ ممنوع شد اما ادامه تکثیر غیرقانونی آن باعث شد که در طی سالها خوانندگان بسیاری پیدا کند. این خوانندگان از مردم معمولی تا چهرههای فرهنگی و هنری بودند. سالها بعد بهمن فرمانآرا گفت که یکی از دلایلش برای بازگشت به ایران به عشق ساختن فیلمی براساس کتاب زمستان 62 بوده.
در اینجا چند نمونه از اظهارنظرهای مختلف درباره این کتاب را همراه گفتههای خود نویسنده درباره اثرش برایتان گردآوری کردهایم.
باوجود اینکه کتاب زمستان 62 بعداز اولین چاپ ممنوع شد اما ادامه تکثیر غیرقانونی آن باعث شد که در طی سالها خوانندگان بسیاری پیدا کند. این خوانندگان از مردم معمولی تا چهرههای فرهنگی و هنری بودند. سالها بعد بهمن فرمانآرا گفت که یکی از دلایلش برای بازگشت به ایران به عشق ساختن فیلمی براساس کتاب زمستان 62 بوده. در اینجا چند نمونه از اظهارنظرهای مختلف درباره این کتاب را همراه گفتههای خود نویسنده درباره اثرش برایتان گردآوری کردهایم. |
بخشهایی از کتاب
رمان قطور زمستان 62 سرشار از لحظات و صحنههای خواندنی است. بخصوص بعداز گذشت نزدیک به چهل سال از وقایع داستان، خواندن بسیاری از توصیفهای آن مثل سفر در زمان است. بخشهایی از این کتاب را برای آشنایی با فضا و قلم نویسنده در این بخش میتوانید بخوانید.
رمان قطور زمستان 62 سرشار از لحظات و صحنههای خواندنی است. بخصوص بعداز گذشت نزدیک به چهل سال از وقایع داستان، خواندن بسیاری از توصیفهای آن مثل سفر در زمان است. بخشهایی از این کتاب را برای آشنایی با فضا و قلم نویسنده در این بخش میتوانید بخوانید. |
تمرین و مسابقه برای کتابخوانها
نوشتن درباره یک کتاب از نگاه خودمان یا معرفی آن به دیگران، میتواند تجربه خوشایندی برای هر علاقمند به کتاب باشد.
چه خواننده جدید کتاب زمستان 62 باشید چه قبلاً این کتاب را مطالعه کرده باشید، میتوانید در مسابقه ریویونویسی (معرفی) برای این کتاب شرکت کنید. مطلب خودتان را حداکثر در 400 کلمه بنویسید و تا پایان مردادماه برای ما بفرستید.
3 ریویوی برگزیده در سایت وینش منتشر میشوند و جوایزی به آنها تعلق میگیرد.
مطلب خود را میتوانید از طریق ارتباطات مجازی وینش (سایت و تلگرام) بفرستید.
خرید آسان
اگر مایل بودید کتاب مردادماه وینش را برای مطالعهتان انتخاب کنید، برای تهیه آن:
از طریق کتابفروشیهای مجازی (مستر سنتر، باهوک، کتابراه و ساربوک) اقدام کنید.
یا سری به این کتابفروشیها بزنید و کتاب زمستان 62 را در استند وینش پیدا کنید:
-کتابفروشی باغ (خیابان ولیعصر- نرسیده به تجریش- روبهروی پمپ بنزین- پلاک 3012)
-کتابفروشی دی (خیابان ایرانشهر- خیابان کلانتری- پلاک48-بالای کافه آپآرتمان)
-کتابفروشی ستارا (شهرک اکباتان- فاز2-مرکز خرید مگامال-طبقه سوم- واحد310-311)
-کتابفروشی فردوسی (میدان تجریش- ابتدای خیابان سعدآباد- پلاک10)
-کتابفروشی ققنوس (خیابان انقلاب- خیابان منیری جاوید-نبش بازارچه کتاب)
-کتابفروشی لارستان (خیابان مطهری- اول خیابان لارستان- پلاک 100)
-کتابفروشی هفت اقلیم (خیابان شریعتی- بالاتر از سه راه ملک- روبهروی آتشنشانی- پلاک609)
-کتابفروشی هوشیار (خیابان مطهری- نرسیده به چهارراه قائم مقام- پلاک261)
فیلم رویداد دومین کتاب ماه وینش
رویداد دومین کتاب ماه وینش با عنوان حوالی جنگ و خوزستان، درباره کتاب زمستان۶۲ و فیلم مستند خاطره جاریست برگزار شد.
رویداد دومین کتاب ماه وینش با عنوان حوالی جنگ و خوزستان، درباره کتاب زمستان۶۲ و فیلم مستند خاطره جاریست برگزار شد. |
فیلمبردار جنگ و بیسیم چی؛ بیستوهشت سال بعد
حوالی جنگ و خوزستان، با فیلم مستند «خاطره جاریست» ساختهی منوچهر مشیری، تهیه کننده محمد داودی
فیلمبردار جنگ و بیسیم چی؛ بیستوهشت سال بعدحوالی جنگ و خوزستان، با فیلم مستند «خاطره جاریست» ساختهی منوچهر مشیری، تهیه کننده محمد داودی |
جنگ و خوزستان به بیان تصویر
در دومین کتاب ماه وینش تعدادی از خوانندگان کتاب زمستان۶۲، نگاه و نظر خود را نسبت به این کتاب که با موضوع جنگ و خوزستان منتشر شده است، با ارسال عکسهایی بیان کردند.
در دومین کتاب ماه وینش تعدادی از خوانندگان کتاب زمستان۶۲، نگاه و نظر خود را نسبت به این کتاب که با موضوع جنگ و خوزستان منتشر شده است، با ارسال عکسهایی بیان کردند. |