سایت معرفی و نقد کتاب وینش
سایت معرفی و نقد کتاب وینش

اشتراک گذاری این مقاله در فیسبوک اشتراک گذاری این مقاله در توئیتر اشتراک گذاری این مقاله در تلگرام اشتراک گذاری این مقاله در واتس اپ اشتراک گذاری این مقاله در لینکدین اشتراک گذاری این مقاله در لینکدین

از یک صبح شلوغ در خیابانهای هند تا یک فنجان چای هلو در ایتالیا

مت لموث نویسنده و تصویرگر آمریکایی در کتابما اینطوری زندگی می‌­کنیم با کنار هم قرار دادن تصاویر مختلف، مخاطب را به مقایسه‌ی زندگی کودکانی از کشورهای متفاوت فرا می‌خواند و اینجاست که تفاوت­‌ها و شباهت‌­های آن­ها آشکار می‌­شود. تفاوت‌هایی که باعث شگفتی می‌­شوند و شباهت‌­هایی که تفاهم را به یاد می‌آورند. با وجود مرز بین شخصیت‌­ها و فاصله‌ی جغرافیایی، نویسنده در پایان تاثیرگذار داستان، آسمان شب را نشان می‌­دهد که برای همه یکسان است و به یاد مخاطب می‌اندازد که با وجود تفاوت‌های بسیار، همگی زیر یک آسمان به خواب می‌­رویم.

ما این‌طوری زندگی می‌کنیم

نویسنده: مت لموث

مترجم: سحر ترهنده

رده بندی سنی کتاب: 7+

ناشر: انتشارات طوطی (کتاب کودک و نوجوان انتشارات فاطمی)

نوبت چاپ: ۱

سال چاپ: ۱۳۹۷

تعداد صفحات: ۵۲

 

 

 

 

 

تهیه این کتاب


اولین نفری باشید که به این کتاب امتیاز می‌دهید
از یک صبح شلوغ در خیابانهای هند تا یک فنجان چای هلو در ایتالیا

 

 

کِی  نه سال دارد و در ژاپن زندگی می‌‌کند. او هر روز برای رسیدن به مدرسه، به تنهایی خیابان های توکیو را طی می‌‌کند، از کنار مغازه‌‌ها و ساختمان‌‌های بلند می‌‌گذرد و بوی قهوه در مسیرش می‌‌پیچد. رومئو، هشت ساله است و در ایتالیا زندگی می‌‌کند. مسیر هر روزه‌ی‌‌ او تا مدرسه، از کنار رودخانه و دره‌‌های باریک و مزرعه‌های زیتون می‌‌گذرد. کیان هم در ایران زندگی می‌‌کند و هر روز صبح همراه مادر یا پدرش از خیابان‌‌های شلوغ دم صبح گرگان عبور می‌‌کند و در راه، ساختمان‌‌های نیمه‌‌کاره و مردمی که سر کار می‌‌روند را تماشا می‌‌کند.

ما این‌طوری زندگی می‌‌کنیم، داستانی است درباره‌ی زندگی. مت لموث، زندگی عادی هفت کودک در هفت کشور مختلف را دستمایه‌ی خلق اثر جدیدش قرار داده. اثری که با وجود سادگی، به جزئیات کوچک زندگی توجه کرده و در کنار آفرینش اثری ادبی و واقع‌گرا، یک اثر هنری موفق خلق کرده است. تصاویر واقع‌‌گرایانه‌ی کتاب از میز صبحانه، کلاس درس، ساختمان‌‌ها، آدم‌‌ها و لباس‌‌هایشان، گرچه زاده‌ی ذهن مت لموث نیستند و تماما از واقعیت می‌‌آیند، با این حال به خوبی می‌توانند مخاطب را شگفت‌‌زده کنند.

مت لموث با اینکه شخصیت‌‌های واقعی و خانه‌‌های واقعی را به تصویر کشیده، اما در تک تک تصاویر و زندگی افراد، روایت شخصی خود را نیز داشته است، به طوری که با دیدن خیابان‌‌های آشنا و زندگی شبیه به خودمان در این کتاب، غافلگیر می‌‌شویم و دید تازه‌ی او به زندگی هرروزمان را می‌‌ستاییم. اوهم‌‌چنین در تصاویر کتاب از رنگ‌‌های گرم و زنده استفاده کرده و شناخت دقیقش از فرم و بافت، جذابیت بصری کتاب را دوچندان کرده است.

 

ما این‌طوری زندگی می‌کنیم

 

 

علاوه بر تصاویر خوب، داستان کتاب، در عین تکراری بودن، برای مخاطب تازگی دارد. داستان زندگی روزمره کودکانی از پرو، ژاپن، ایتالیا، ایران، هند، روسیه و اوگاندا که بی خبر از زندگی یکدیگر، اشتراکات زیادی دارند. بعد از مدرسه با دوستانشان بازی می‌‌کنند و هر شب، برای شام، به همراه خانواده دور یک میز جمع می‌‌شوند. رومئو، با خانواده‌‌اش، راس ساعت ۸ دور میز چوبی بزرگ می‌‌نشیند و لازانیا و چای سرد با طعم هلو می‌‌خورد.

کیان هم در یک شب معمولی، ساعت ۹ شب دور میز شیشه‌‌ای گردشان می‌‌نشیند و همراه مادر و برادر کوچکش شام می‌‌خورد. الگ در روسیه، بعد از شام با پدرش شطرنج بازی می‌‌کند و ریبالدو در پرو، به برادرش در انجام تکالیف کمک می‌‌کند. 

 

در پایان نیز، شخصیت‌‌های داستان را می‌‌بینیم که پس از گذراندن یک روز از زندگیشان، به خواب رفته‌‌اند. نویسنده در این کتاب، با کنار هم قرار دادن تصاویر، مخاطب را به مقایسه زندگی هر یک از شخصیت‌‌ها فرا می‌خواند و اینجاست که تفاوت‌‌ها و شباهت‌‌های آن‌‌ها آشکار می‌‌شود. تفاوت هایی که باعث شگفتی می‌‌شوند و شباهت‌‌هایی که تفاهم را به یاد می‌‌آورند.

با وجود مرز بین شخصیت‌‌ها و فاصله جغرافیایی، نویسنده در پایان تاثیرگذار داستان، آسمان شب را نشان می‌‌دهد که برای همه یکسان است و به یاد مخاطب می‌‌اندازد که با وجود تفاوت‌‌های بسیار، همگی زیر یک آسمان به خواب می‌‌رویم. این کتاب تلاش کرده تا به طور غیرمستقیم مفاهیمی چون تفاهم، اشتراک، هم‌‌زیستی، خانواده و زندگی اجتماعی را آموزش دهد و در لایه‌ی زیرینش مفهوم صلح را در ذهن مخاطب جا بیندازد.

این کتاب که برای کودکان پیش‌دبستانی و سال‌های اول دبستان مناسب است، با رعایت کپی‌رایت به زبان فارسی برگردانده شده است.

 

 

  این مقاله را ۰ نفر پسندیده اند

اشتراک گذاری این مقاله در فیسبوک اشتراک گذاری این مقاله در توئیتر اشتراک گذاری این مقاله در تلگرام اشتراک گذاری این مقاله در واتس اپ اشتراک گذاری این مقاله در لینکدین اشتراک گذاری این مقاله در لینکدین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *