سایت معرفی و نقد کتاب وینش
سایت معرفی و نقد کتاب وینش

نادر ابراهیمی

اشتراک گذاری این مقاله در فیسبوک اشتراک گذاری این مقاله در توئیتر اشتراک گذاری این مقاله در تلگرام اشتراک گذاری این مقاله در واتس اپ اشتراک گذاری این مقاله در لینکدین اشتراک گذاری این مقاله در لینکدین

نادر ابراهیمی چهاردهم فروردین سال 1315 در تهران متولد شد. پدر او از نوادگان ابراهیم خان ظهیرالدوله، حاکم کرمان در زمان قاجار بود که پس از به قدرت رسیدن رضاشاه، خلع درجه و تبعید شد. با این حال، این خانواده همچنان امروزه از محبوبیت و شهرت زیادی در بین مردم کرمان برخوردار هستند.

ابراهیمی تحصیلات خود را در تهران گذراند و پس از دریافت مدرک دیپلم از دارالفنون، به تحصیل در رشته حقوق مشغول شد. اما پس از دو سال این رشته را ترک و رشته زبان و ادبیات انگلیسی را انتخاب کرد. او پس از گرفتن لیسانس خود در این رشته، به کارهای زیادی مشغول شد. برای مثال مدتی به عنوان حسابدار، مترجم و ویراستار، صفحه‌بندی روزنامه، کتاب‌فروشی، نقاشی، فیلمسازی و تدریس در دانشگاه کار می‌کرد.

با این حال ابراهیمی هیچگاه نویسندگی را رها نکرد. او از 15 سالگی شروع به نوشتن کرد و در سال 1342 اولین اثر خود را تحت عنوان “خانه‌ای برای شب” به چاپ رساند. این کتاب مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه است که یکی از آنها به نام “دشنام” باعث محبوبیت ابراهیمی در بین منتقدان و خوانندگان شد. گفته می‌شود در زمان انتشار این کتاب، ابراهیمی به دلیل شرکت در تظاهرات 15 خرداد در زندان بود.

او در مجموع تا سال 1380، علاوه بر صدها مقاله‌ی ادبی و تحقیقی، کتاب‌های زیادی شامل رمان، داستان‌های کوتاه، کتاب‌های کودکان و نوجوانان، نمایشنامه و فیلمنامه هم چاپ کرد.

شاید بتوان گفت پررنگ‌ترین بخش کارنامه‌ی فعالیت‌های نادر ابراهیمی، فعالیت‌هایش در زمینه کودک و نوجوان بود. عمده‌ی کتاب‌هایی که ابراهیمی نوشت برای این گروه سنی است و البته موفقیت زیادی هم در این زمینه کسب کرد.

نادر ابراهیمی در صنعت سینما هم فعالیت داشت. او چندین مستند، فیلم سینمایی و دو مجموعه تلویزیونی نوشت و کارگردانی کرد. او همچنین موسسه‌ی غیرانتفاعی با هدف ایران‌شناسی تاسیس کرد که توانست فیلم و تصاویر زیادی از سراسر ایران تهیه کند.

نادر ابراهیمی نویسنده‌ای با کارنامه بسیار پرباری است که در طی فعالیت هنری خود بیش از صدها کتاب منتشر کرد. بی‌شک اشاره کردن به تمام این آثار امکان‌پذیر نیست.

 

نادر ابراهیمی
نادر ابراهیمی