کوهنوردی در ایران یکی از بهترین کتابهای آموزشی دربارهی کوهنوردی در ایران است. کتابی که تا به حال ۵ بار تجدید چاپ شده است و میتوان یک جورهایی آن را دانشنامهی کوهنوردی در ایران نامید. کتاب از سطحی خیلی ابتدایی شروع میکند و پله به پله خودش را به بلندترین کوهستانهای جهان (هیمالیا) میرساند.
در فصلهای اول نویسنده نکات ابتدایی و تجهیزات کوهنوردی را معرفی میکند. موقعیتهای اضطراری در کوهستان، تغذیه، حفاظت از محیطزیست و تذکران زیستمحیطی، آشنایی با سیستمهای موقعیتیابی و گوگلارث الفبای کوهنوردی هستند که علی مقیم در صد صفحهی اول کتاب به آنها میپردازد. چهل صفحهی بعدی کتاب تقریباً تاریخ کوهنوردی در ایران است: سیر اکتشافات کوهشناسی در ایران، روشهای تقسیمبندی کوههای ایران، آشنایی با موقعیت مکانی پناهگاهها و جانپناههای کشور.
مابقی کتاب معرفی ۱۰۰ قله از کوهستانهای ایران برای صعود در فصلهای مختلف سال است. این ۱۰۰ قله بر اساس ناحیهی جغرافیاییشان در کتاب معرفی شدهاند: ارتفاعات البرز، منطقهی تخت سلیمان و علمکوه، ارتفاعات آذربایجان، قلل زردکوه بختیاری، قلل زاگرس، قلل دنا، قلل ممتد مرکزی، ارتفاعات جنوب شرقی ایران و ارتفاعات خراسان.
بعد از معرفی قلهها، علی مقیم از دریچههای دیگری وارد موضوع کوههای ایران میشود: مشهورترین دریاچههای کوهستانی ایران، یخچالهای ایران، مسیرهای مناسب دوچرخهسواری در رشتهکوههای البرز، آشنایی با سنگنوردی و آثار تاریخی کوههای ایران.
در ۴۰ صفحه آخر نیز علی مقیم اطلاعاتی عمومی از رشتهکوههای هیمالیا و چهارده قلهی بالای ۸۰۰۰ متر در جهان و اولین صعودها به این قلهها و… را هم به کتابش اضافه کرده تا چشماندازی جهانی هم برای خوانندگانش فراهم کرده باشد.
کوهنوردی در ایران را میتوان کاملترین کتاب علی مقیم نامید. علی مقیم متولد ۱۳۳۹، کوهنورد و پژوهشگر حوزهی کوهنوردی و طبیعتگردی است که سالهاست پیرامون کوهها و جاذبههای زیستمحیطی ایران کتاب چاپ میکند. او تا به حال ۴۲ کتاب با موضوع کوه و کوهنوردی تألیف کرده است.
راهنمای تصویری صعود به قلل ایران، منتخب صعودهای زمستانی، دانستنیهای کوهستان، کوههای سرزمین پارس، ارتفاعات صعود نشده البرز مرکزی، راهنمای غارهای مهم ایران، راهنمای صعود به قله دماوند، راهنمای آبشارهای مهم ایران، جاذبههای کوهستانهای ایران و کوهپیمایی در توچال از دیگر کتابهای او هستند که با حجمی کمتر و تخصصیتر به موضوع کوه و کوهنوردی در ایران پرداختهاند.
2 دیدگاه در “کوهنوردی در ایران”
سلام.
من میخام ابن کتاب رو تهیه کنم.
ممنون میشم کمک کنید.
شمارمو هم نوشتم
۰۹۱۹۸۵۸۶۹۷۹
روی دکمه تهیه بزنید و یکی از تامین کنندگان مثلا فیدیبو را انتخاب کنید. و کتاب را آنلاین بخرید. اگر باز کمکی از دست ما ساخته بود بفرمایید.