سایت معرفی و نقد کتاب وینش
سایت معرفی و نقد کتاب وینش

هانا آرنت

هانا آرنت، نویسنده‌ی آمریکایی زاده‌ی آلمان است که در حوزه‌ی علوم سیاسی، دانشمند و فیلسوفی کاردان به شمار می‌رود که کتاب‌هایی به زبان انگلیسی و آلمانی نوشته است. او به واسطه‌ی نوشته‌های انتقادی در باب امور یهودیان و همچنین مطالعاتی که در حوزه‌ی حکومت‌های تمامیت‌خواه داشت، به شهرت دسته‌ یافته است.

بیوگرافی هانا آرنت

آرنت با نام کامل یوهانا کوهن آرنت، در ۱۴ اکتبر ۱۹۰۶ در هانوفر آلمان، در خانواده‌ای روسی‌تبار، یهودی و سکولار به دنیا آمد و در هانوفر و کونیگسبرگ روسیه بزرگ شد. او در کودکی به دلیل یهودی بودن از مدرسه اخراج شد، با این حال تحصیلات سطح بالاتر خود را با موفقیت پشت سر گذاشت. آرنت در آغاز سال ۱۹۲۴ در دانشگاه‌های ماربورگ، دانشگاه آلبرت لودویگ فریبورگ و دانشگاه هایدلبرگ به تحصیل در رشته‌ی فلسفه پرداخت و دکتری رشته‌ی فلسفه را در سال ۱۹۲۸ و با تز مفهوم عشق در سنت آگوستین از دانشگاه هایدلبرگ دریافت کرد.

او طی سال‌های تحصیلش با اساتید و فلاسفه‌ی بزرگی از جمله مارتین هایدگر، کارل یاسپرز، رودولف بولتمان و ادموند هوسلر تبادل فکری می‌کرد. هانا آرنت در سال ۱۹۲۵ با مارتین هایدگر وارد یک رابطه‌ی احساسی شد. اگرچه بخش عاطفی این رابطه در همان سال به اتمام رسید، با این حال ارتباط آرنت با هایدگر به نوعی تا پایان عمر آرنت ادامه یافت و تاثیر زیادی بر زندگی او گذاشت.

در سال ۱۹۳۳، با به قدرت رسیدن هیتلر، پیوستن هایدگر به حزب نازی و شروع فعالیت‌های او به عنوان رئیس فرایبورگ، آرنت به دلیل جمع‌آوری شواهدی مبنی بر تبلیغات یهودستیزانه‌ی نازی‌ها در کتابخانه‌ی دولتی پروس توسط گشتاپو دستگیر و بازجویی شد. پس از سپری کردن مدتی کوتاه در زندان، آرنت بازجوی خود را فریب داد و به پاریس مهاجرت کرد.

هانا آرنت
هانا آرنت

هانا آرنت در فرانسه به سایر یهودیان تبعیدی پیوست و در سازمان‌های پناهندگان یهودی مشغول به کار شد. این سازمان‌ها مهاجرت به فلسطین را تشویق و همچنین به افرادی که در تبعید می‌زیستند، کمک‌ می‌کردند. در سال ۱۹۴۱، او بار دیگر به عنوان یک فراری از فرانسه‌ی تحت اشغال نازی‌ها، به ایالات متحده مهاجرت کرد و به همراه همسرش هاینریش بلوچر که در سال ۱۹۴۰ با او ازدواج کرده بود، ساکن این کشور شد.

آرنت در نیویورک ساکن شد و به عنوان مدیر تحقیقاتی کنفرانس ارتباطات یهودیان (۴۶ – ۱۹۴۴)، سرپرست ویراستاری انتشارات شوک آلمان (۴۸ – ۱۹۴۶) و همچنین موسسه‌ی تجدید فرهنگ یهودی (۵۲ – ۱۹۴۹) که به دنبال جمع‌آوری نوشته‌های یهودیان و جلوگیری از نابودی آن‌ها توسط نازی‌ها بود، مشغول به کار شد. آرنت در سال ۱۹۵۱ به عنوان شهروند آمریکا شناخته شد و از سال ۱۹۶۳ تا ۱۹۶۷ در دانشگاه شیکاگو و پس از آن در مدرسه‌ی جدید تحقیقات اجتماعی در نیویورک مشغول تدریس شد.