لیست مقالاتی که از این کتاب استفاده کرده اند
شغل پدر با صحنه تدفین آندره شولان شروع میشود و از همانجا پسرش که حالا مردی شده داستان کودکیاش را با پدر حکایت میکند. آندره شولان مرد عجیبی است، مردی که هربار داستانی از یک شغل مهمی که داشته بازگو میکند، از چترباز تا کشیش و مشاور شخصی شارل دوگل اما این همه ماجرا نیست. او مرد سودازده، خشن و دیکتاتوری است که خانوادهاش را زیر سلطه افکار و اوهامی که دارد، تحقیر و به نوعی شکنجه میکند.
سالهای حکومت شارل دوگل است و گروهی از فرانسویها مخالف سیاست او برای جدایی الجزیره از فرانسه و اعلام استقلال آن کشور هستند. شولان این بار نقش یک ناسیونالیست افراطی را میگیرد، کسی که جزو نیروهای ویژه و ماموران مخفی برای مبارزه با دوگل است. او امیل _پسرش_ را وادار به شعارنویسی روی دیوارها و جابجایی پیام میکند.
امیل که دانشآموز مدرسه است حرفهای پدر را باور کرده، فکر میکند که پدرش واقعا یک مبارز است که دارد داخل یک ارتش سری فعالیت میکند. بخاطر انجام فرامین سفت و سخت پدر، کتک میخورد، تهدید میشود، با دوستانش درگیر میگردد و حتی مادرش هم نمیتواند از او محافظت کند. پدر حتی مادر را هم کتک میزند، به نظر او زنها چیزی از سیاست نمیفهمند. پدر به معنای واقعی در خانه سلطنت میکند.
پسر با ترس و تحسین دستورات پدر را اجرا میکند، احساس میکند جزو گروه مخفی هست که قرار است ژنرال دوگل را ترور کنند چون دوگل به مشاور صمیمیاش (پدر) خیانت کرده است. امیل 12ساله مامور انجام این عملیات مخفیانه میشود. از دوستان الجزایریاش متنفر میشود و بخاطر اشتباهات کودکانهاش در اجرای فرامین کتک میخورد.
تا جایی که کم کم میفهمد همه این ماجراها زاده خیال و تصورات پدر است. او عضو هیچ گروهی نیست، هیچ فعالیت مهمی نمیکند و ماجراها آنطوری نیستند که پدر تعریف میکند. پدر مبتلا به پارانویاست.
شغل پدر در عینحال که داستان مردی دارای اختلال روانی را تعریف میکند، فضای دوران جنگ سرد در فرانسه را نیز شرح میدهد. در این میان شخصیت فردی را ترسیم میکند که با نژادپرستی و ملیگرایی افراطی خود را جزو نیروها و گروههایی میپندارد که باید عملیاتی تروریستی انجام دهند. مردی که خود را عنصری مهم و تاثیرگذار در سرنوشت کشورش میداند و درعین حال در زندگی خانوادگی خودش یک فاشیست واقعی است.
کتاب شغل پدر را از وجهی دیگر انتقاد به سیستمها هم دانستهاند، سیستمهایی که در قالب پدرسالارانه اسیر توهمات راس سیستم هستند، و برای پیاده کردن اوهام پدرانه، دچار آزار و شکنجه میشوند. پسرانی که در زندان پدر از حق انتخاب و اندیشیدن محروم شده و در انزوا و با وحشت و خشونت زندگی میکنند.
همچنین این کتاب شرحی از ماجرای کودکی خود نویسنده و پدرش نیز هست. این کتاب در سال 2015 در فرانسه منتشر شد و جایزه prix du style را نصیب خود کرد.
درباره نویسنده
سرژ شالاندون اصالتا تونسی است و در سال 1952 در آن کشور متولد شد اما ساکن فرانسه است و در آنجا به عنوان نویسنده و روزنامهنگار فعالیت میکند. در لیون فرانسه بزرگ شد و در ده سالگی پدربزرگش برایش فاش کرد که پدرش برخلاف داستانهای قهرمانانهای که برایش تعریف میکند، در طول جنگ جهانی دوم همکار نازیها بوده است. ردپای همین موضوع را میتوان در داستان شغل پدر دید.
بعداز مدتها فعالیت در روزنامهنگاری و حتی کشیدن کاریکاتور، به نویسندگی روی آورد و اولین رمانش را در سال 2005 نوشت. رمان شغل پدر هفتمین اثر اوست و قبل از آن برای رمان بازگشت به کیلی بیگز جایزه بزرگ رمان آکادمی فرانسه را گرفت.
رمانی که ایده نوشتن آن از یکی از گزارشهای مشهورش درباره ایرلند شمالی گرفته شد. از شالاندون دو کتاب افسانه پدران ما و بازگشت به کیلی بگز به فارسی منتشر شده است.
بخشی از کتاب شغل پدر
: هرگز نه حرفی میزنی، نه اسم روسایت را میگویی!
پدر روبرویم ایستاده بود، با پاهای باز و کلاه بره چتربازی. من همچنان زانو بر زمین. روسای من؟ کدام روسا؟ وحشتم گرفته بود. دلم میخواست در خانه بمانم، به زندان نیفتم، به کلاس درسم برگردم، به مادرم در پختن سوپ روزهای یکشنبه کمک کنم. دوباره مرگ بارا، طبلزن کوچکی که همسن و سالم بود، جلو چشمم آمد.
دلم نمیخواست اذیتم کنند. پدر، همانطور که از مادرم خواسته بود دیگر آب معدنی «اویان» را نخرد برای اینکه از شهری میآمد که پیمان صلح الجزایر بیحرمتش کرده بود، به من فرمان داد که روی برگه «آری» که در روز همهپرسی هشتم ژانویه از اتاقک رای به دست آورده بود، تف کنم.
معرفی کتاب شغل پدر
برای مطالعه رمانهای بیشتر به لینک مراجعه کنید.
Thanks for clicking. That felt good.
Close