طالبان، سپاهیان خدا در نبردی اشتباهی- خاطراتی از سفر به افغانستان در زمان طالبان و گفت_وگو با سران حکومت
نویسنده: فهمی هویدی
مترجم: وحید خضاب
ناشر: شهید کاظمی
نوبت چاپ: ۲
سال چاپ: ۱۴۰۰
تعداد صفحات: ۲۳۶
شابک: ۹۷۸۶۲۲۷۱۷۷۸۶۲
لیست مقالاتی که از این کتاب استفاده کرده اند
طالبان، سپاهیان خدا در نبردی اشتباهی- خاطراتی از سفر به افغانستان در زمان طالبان و گفتوگو با سران حکومت
فهمی هویدی، از روزنامهنگاران مشهور کشور مصر است. او را جزء روشنفکران اصلاحگرای اسلامی مصر میدانند. در سال ۱۹۶۰ در رشتهی حقوق از دانشگاه قاهره فارغالتحصیل شده و بیش از نیمقرن تجربهی روزنامهنگاری دارد. کتاب «طالبان، سپاهیان خدا در نبرد اشتباهی» حاصل دو سفر فهمی هویدی به افغانستان در دورهی اول حاکمیت طالبان است. سفر اول در سال ۱۳۷۷ و سفر دوم در سال ۱۳۷۹ و کمی پیش از حادثهی ۱۱ سپتامبر.
فهمی هویدی برای شناخت اوضاع موجود در افغانستان به مناطق مختلف این کشور سر زده و با تعداد زیادی از مسئولین طالبان دیدار و گفتوگو داشته. کتاب از عربی ترجمه شده است. مترجم کتاب زیاد امانتدار نبوده و در همان مقدمهی کتاب توضیح میدهد که چگونه سه بخش از کتاب را به دلیل استدلالهای فقهی-لیبرالی فهمی هویدی، بیفایده بودن سه بخش اول برای مخاطب شیعیمذهب کتاب ترجمه نکرده است:
«به همین جهت این قبیل مطالب را از ترجمه حذف کردیم تا مخاطب بیشتر با جنبههای خاطرات و روایی نویسنده و آنچه دیده مواجه باشد نه با آنچه اندیشیده یا از دیگر کتب تاریخی نقل کرده است».
با این حال کتاب «طالبان، سپاهیان خدا در نبردی اشتباهی» از منابع قابل اتکا برای شناخت طالبان به زبان فارسی است.
بخشی از کتاب:
«علمای افغانستان، استفاده از تلویزیون را جایز نمیدانند (چون تا الان ثابت شده ضررش بیشتر از نفعش است). گذشته از این، در تلویزیون تصویر اشخاص هم وجود دارد و از نظر این علما، ثبت و پخش تصویر حرام است. اگر هم کسی بگوید این امکان وجود دارد که شبکهای تلویزیونی ایجاد کرد که در آن مسائل اسلامی و خالی از ممنوعات پخش شود. جواب میدهیم کسی چه میداند و از کجا میتوان تضمین کرد که مردم به جای نگاه کردن این شبکه سراغ شبکههای تلویزیونی دیگر که آن مفاسدی را که خودت میدانی ارائه میکنند نروند؟!
اینها که خواندید حرفهای من نیست، حرفهای مولوی رحیمالله زرمنی (معاون وزیر فرهنگ و رسانهها در حکومت طالبان) است. این مرد ادیب است و شاعر، ولی حرفهی اصلیاش استادی تفسیر قرآن کریم است و تخصصش هم در تفسیر بیضاوی است و هنوز هم در کنار منصب رسمیاش، این واحد را دو بار در هفته در دانشگاه کابل تدریس میکند. ص ۷۸
نوشتهها و کتابهای مرتبط
Thanks for clicking. That felt good.
Close