اگر یک حادثهی آسیبزا را تجربه کردهای…
اختلال استرس پس از آسیب
نویسنده: لیبی پالمر
مترجم: نرگس رحمانی
ناشر: ایران بان
نوبت چاپ: ۳
سال چاپ: ۱۳۹۸
تعداد صفحات: ۱۳۲
شابک: ۹۷۸۶۰۰۱۸۸۲۸۰۷
اگر یک حادثهی آسیبزا را تجربه کردهای…
«اکثر اوقات، افکار و خاطرات پس از آسیب، ناراحتکننده و رنجآور هستند. بنابراین افراد سعی میکنند دربارهی آنها فکر نکنند. روشهای بسیاری وجود دارد که ممکن است برای اجتناب از فکرکردن و بهخاطر آوردن از آنها استفاده کنید. مثلاً ممکن است احساس کنید دیگر تنها برخی از حسها تجربه میکنید. برای مثال، دیگر نمیتوانید احساس خوشحالی کنید و تنها احساس وحشت، غم و خشم دارید.»
شاید اگر کسی از شما بپرسد: «آیا تا به حال حادثهی آسیبزایی را تجربه کردهاید؟» فوراً به او پاسخ منفی بدهید. پاسخ منفی شما میتواند سه پیام متفاوت داشته باشد:
۱. حقیقتاً حادثهی آسیبزایی را تجربه نکردهاید.
۲. حادثهی آسیبزایی را تجربه کردهاید اما نمیدانستهاید که این حادثه در دستهی آسیبزا قرار میگیرد.
۳. آگاه هستید که آن حادثه آسیبزا بوده است اما مکانیسم دفاعیتان دربارهی آن اتفاق فعال است و با گفتن «نه» سعی میکنید از آن حادثه دوری کنید.
مهم است بدانید افراد زیادی در سراسر دنیا برای یکبار هم که شده حادثهای آسیبزا را تجربه میکنند. اما برای اینکه بدانید کدام حوادث جزو این دسته قرار میگیرند لازم است با مفهوم حادثهی آسیبزا آشنا شوید. البته این آشنایی ابتدای راه است. پس از اینکه دانستید حادثهی آسیبزا چیست باید به این سؤال جواب بدهید که آیا خودتان هم این حادثه را تجربه کردهاید یا نه.
اگر پاسختان مثبت است، ضروری است یاد بگیرید چطور خود را درمان کنید؛ درمانی که گاهی خودتان میتوانید آن را کامل کنید و گاهی نیز برای تکمیل آن به کمک متخصص نیاز دارید.
حالا اگر فکر میکنید خودتان باید دست به کار شوید و درمان را شروع کنید، پس حتماً باید از کمک یک دوست مطمئن و آگاه بهرهمند شوید. این دوست میتواند کتاب «اختلال استرس پس از آسیب» است.
خودتان میتوانید درمان را شروع کنید
اختلال استرس پس از آسیب یک کتاب کار برای نوجوانهاست؛ نوجوانهایی که در معرض حادثهی آسیبزا قرار گرفتهاند و حالا که از آن آگاه شدهاند میخواهند درمان را آغاز کنند. اینکه این کتاب چگونه و تا چه حد میتواند به شما کمک کند، به خودتان و حادثهای که تجربه کردهاید بستگی دارد.
برای برخی از نوجوانها پر کردن کتاب و پاسخدادن به سؤالات آن میتواند کافی باشد تا بتوانند خود را درمان کنند. این در حالی است که برخی از نوجوانها پس از پرکردن کتاب باید سراغ متخصص بروند و از او کمک بخواهند.
اختلال استرس پس از آسیب که با زیرعنوان «گامهای کوچک برای درمان استرسهای بزرگ» منتشر شده است، به خواننده قدم به قدم کمک میکند تا ابتدا آسیب را بشناسد، از واکنشهایی که ممکن است به آسیب نشان بدهد آگاه باشد و سپس راههای درمان را دنبال کند.
بسیاری از راهکارهای این کتاب مبتنی بر مهارتآموزی است؛ یعنی کافی است مهارتهایی مانند آرمیدگی، نفسکشیدن و آرامسازی را بیاموزید تا بتوانید به خودتان کمک کنید روند درمان تسریع شود.
هر فصل از این کتاب با بخشی با عنوان «آنچه باید بدانید» آغاز میشود. سپس مثالهایی آورده میشود تا خواننده با مفهوم آن فصل بهتر آشنا شود. سپس در بخش «آنچه باید انجام دهید» و «آنچه باید بیشتر انجام دهید» به یکسری از سؤالات پاسخ میدهید تا دربارهی حادثهای که برای خودتان اتفاق افتاده آگاهتر شوید.
این کتاب برای چه افرادی مناسب است؟
اختلال استرس پس از آسیب با عنوان کتاب کار نوجوانان منتشر شده است. با این حال این کتاب برای افراد بزرگسالی که حادثهی آسیبزایی را تجربه کردهاند هم مفید خواهد بود؛ خصوصاً افرادی که در قدم اول نمیخواهند با فرد دیگری دربارهی آن حادثه صحبت کنند.
شاید همین حالا با خودتان فکر کنید «حادثهای که من تجربه کردهام خیلی وحشتناک بوده است و هیچ کتاب و متخصصی نمیتواند به من کمک کند تا درمان شوم».
اینها جملههایی است که بسیاری از افرادی که آسیب دیدهاند با خودشان میگویند. باید بدانید این فکر اشتباه است و شما تا حد زیادی میتوانید اختلالات پس از حادثه را درمان کنید. فقط کافی است تصمیم میگیرید درمان را شروع کنید و در این راه مصمم باشید.
باور ندارید؟ با کتاب اختلال استرس پس از آسیب شروع کنید. امتحانش ضرر ندارد!
روانشناسی