دانلود و خرید کتاب من مل تامپسون ترجمه سونا انزابی‌نژاد
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.

معرفی کتاب من

چاپ چهارم کتاب من نوشتهٔ مل تامپسون و ترجمهٔ سونا انزابی نژاد است. نشر گمان این کتاب فلسفی را روانهٔ بازار کرده است؛ کتابی در باب اینکه «من کیستم؟».

درباره کتاب من

کتاب من (چاپ چهارم) که با نوشتاری از «خشايار ديهيمی» آغاز شده، هشت فصل دارد. نویسندهٔ این کتاب گفته است که پرسش‌هایی که از قدیم دربارهٔ رابطهٔ ذهن و بدن مطرح بود، تا حدی به کیستی ما پرداخته است، اما نتوانسته به اصل موضوع نزدیک شوند؛ یعنی آن خودی که تجربه‌اش می‌کنیم. این نویسنده باور دارد که در جهانی که رخدادهای تصادفی در یک چشم به‌هم‌زدن زندگی ما را زیرورو می‌کند، آیا می‌توان تصور ثابتی از «من» داشت؟ آیا واقعاْ می‌توانیم دوستانمان یا اعضای خانواده‌مان را بشناسم؟‌ آن‌ها چطور؟ آیا آن‌ها می‌توانند واقعیت «من» را بفهمند؟ برای شناخت یک نفر اسکن مغزی‌اش بیشتر به دردمان می‌خورد یا زندگی‌نامه‌اش؟ موفقیت چیست؟ آرمان‌های زندگی ما چگونه شکل می‌گیرند و چه نقشی در شکل‌گرفتن «من» دارند؟ اینترنت، شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی چه تأثیری بر «خود» ما می‌گذارند؟ این‌ها برخی از پرسش‌هایی است که در این کتاب به آن‌ها پرداخته شده است. مل تامپسون با نگاه به فلسفه، ادبیات، علم و دین در نهایت این دیدگاه را مطرح کرده است که «خود»، یک ماهیت ثابت نیست بلکه یک فرایند است؛ فرایندی که در جریان آن حواس و حافظهٔ ما به کمک هم نقشه‌ای شخصی و منحصربه‌فرد خلق می‌کند؛ نقشه‌ای که به ما کمک می‌کند در جهان راحت باشیم، با دیگران ارتباط برقرار کنیم و به زندگیمان ارزش و معنا ببخشیم. مل تامپسون نشان داده است که این فرایندی که توهم ما از یک «من» متمایز از جهان را شکل می‌دهد، نه‌تنها به نورون‌های فاقد شخصیت ما شخصیت می‌بخشد بلکه جهان مادی خارج را هم تبدیل به جهانی می‌کند پر از ارزش، زیبایی، دوستی، معنا و تمام چیزهای دیگری که برایمان مهم است.

خواندن کتاب من را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به دوستداران فلسفه پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب من

«با وجود اين، گفتن اينکه خود يک توهّم است، حرفی دور از انتظار است. اگر به شما بگويم: تو يک توهّمی، می‌دانيد که اينطور نيست چون خودتان می‌دانيد که وجود داريد. اگر آدم مؤدبی باشيد و ذهن فلسفی هم داشته باشيد (و اين دو استعداد لزوما با هم متناقض نيستند!) فورا حرفم را رد نمی‌کنيد، بلکه سعی می‌کنيد بفهميد منظورم از «توهّم» چيست و چه ربطی به خود دارد؟ پس بياييد همين کار را بکنيم. چند دقيقه‌ای بنشينيم و درباره جنبه‌های ذهنی و عينی «خود» تأمل کنيم. از منظر ذهنی هر چيزی که در هر لحظه درمی‌يابيم، مجموعه‌ای از تجربه‌هاست که از طريق حواسمان به ما می‌رسد: به جهان اطرافمان نگاه می‌کنيم، می‌شنويم، می‌بوييم، لمس می‌کنيم و می‌چشيم. همزمان با تجربه کردن اينها بر خودمان به عنوان ارزيابی‌کننده تجربه آگاه هستيم. ما در مرکز جهان محسوسمان جای داريم؛ اين نوشيدنی مطبوعی است: لطفا باز هم برايم بريزيد! قبلاً دستم به تيغ‌های بوته تمشک گرفته است، بهتر است دستکش دستم کنم. جريان مداومی از تجربه کردن، ارزيابی اين تجربه‌ها و واکنش به آنها برقرار است. اين فرايندی است که حس می‌کنيم جايی پشت چشم‌هايمان آن را به صورت يک تک‌گويی می‌شنويم ــ با صدايی که مشخصا انسانی است اما دقيقا صدای خودمان هم نيست‌ــ که از جايی داخل سرمان برمی‌آيد ولی فقط خودمان می‌شنويمش. اما مرکز آگاهی ما در جايگاهی مادی نيست. پشت چشمان ما فيلمی از تجربه‌هايمان نيست که «من» آنجا نشسته باشد و تماشايش کند. هيچ تک‌گويی باصدايی هم در کار نيست. هرچه هست چين‌خوردگی‌های نرم خاکستری مغز است داخل جمجمه. ما می‌دانيم که مغزمان دارد کار می‌کند، مثل صدای آرام و مداوم هارد درايو کامپيوترمان. و برای اينکه به کارش ادامه دهد هر روز مقدار قابل‌توجهی هم انرژی مصرف می‌کند که ما با غذاهايی که می‌خوريم آن را تأمين می‌کنيم. اما هيچ جايی نيست که بتوانيم بگوييم اين «من» است: نه تصويری روی يک پرده و نه به صورت پرينت کامپيوتری. ما می‌دانيم که هستی ما به عنوان موجودی زنده و ذی‌شعور وابسته به کار مغزمان است، اما هيچ چيز مادی يافته نشده است که دقيقا با تک‌تجربه ذهن ما از «خود بودن» مطابقت داشته باشد.»

نظرات کاربران

Amin D
۱۳۹۷/۱۲/۰۳

تز اصلی کتاب این است که از طریق هدف گذاری و نقشه برداری از محیط پیرامونمان، به مرور چارچوبی از معنا و ارزش میسازیم و در نهایت نقشه ای ترسیم میکنیم که "من" را تشکیل میدهد. در این نگاه، من

- بیشتر
Ra8.M
۱۴۰۰/۰۷/۳۰

کاشکی از نشر خوب گمان بیشتر توی طاقچه بی نهایت قرار میدادید🥲

گلی فیروزکوهی
۱۳۹۹/۰۵/۰۳

کتاب بسیار مفیدیه. متن بسیار روان و سیر مطالب بسیار جذابه. دو بار آنرا مطالعه کردم. یکبار سه سال پیش، یک بار هم حالا، بعد از مطالعه کتاب دروغ/ اراده آزاد.... به نظر من به کسانی که به موضوع فلسفه

- بیشتر
Omid Rahimzadeh
۱۳۹۹/۰۲/۱۶

بنظرم بیشترین ضعف کتاب ، در ترجمه آن است. ترجمه نه چندان روان ، باعث شده که نتوان در نهایت به دیدگاه دقیق نویسنده پی برد.

جستجوگر
۱۴۰۰/۰۵/۱۰

نگاهیست به مبحث ذهن و آگاهی با سویه ایی فلسفی، گرچه در ابتدا نگاهی گذرا از حیث نوروساینتیسم به کارکرد مغز کرده است ولی همان نقدهای فلسفه را بر علم تجربی دارد و خلا توجیهی که همچنان برقرار می دانند. هویت

- بیشتر
کاربر ۵۵۳۲۸۸۴
۱۴۰۱/۱۰/۱۹

من دوست داشتم قشنگ بود البته من عاشق عکاسیم و اینم درست میگفت

marziyeh
۱۳۹۵/۱۲/۰۲

عالی عالی عالی

hanie
۱۳۹۴/۰۷/۱۸

عالی،ممنون

MHF
۱۳۹۴/۰۶/۲۱

هنوز نخوندمش ولی یکی از دوستام بهم معرفیش کرد به طوری که می خواستم نسخه کتابش رو بخرم ممنون طاقچه دو مورد کتاب این کتاب به صورت غیر مستقی

بریده‌هایی از کتاب
مشاهده همه (۲۰)
بين آنچه من هستم و آنچه ديگران فکر می‌کنند گسستی وجود دارد پس بايد اذعان کنم گسستی هم ميان آنچه من از ديگران در ذهن دارم با آنچه آنها واقعا در خودشان هستند وجود دارد.
nastar-esm
ما فقط وقتی می‌توانيم بفهميم چه می‌خواهيم که بفهميم چه چيزهايی را نمی‌خواهيم: وقتی که دريابيم ناگزيريم دست به انتخاب بزنيم.
گلی فیروزکوهی
در جهانی که دائما در حال تغيير است، هيچ خود ثابتی وجود ندارد.
nastar-esm
ما در تلاش و تقلاييم تا به‌رغم همه رويدادهای تصادفی و بلاهايی که بر سر هر موجود پيچيده‌ای در جهانی غيرشخصی می‌آيد، خودمان باشيم و به زندگی‌مان معنايی ببخشيم. اين مضمون اصلی آثار نويسندگانی همچون کامو و کوندراست. اگر زندگی ارزشی داشته باشد، اين ارزش بايد در همين روند زندگی نهفته باشد نه در نتيجه نهايی آن، چراکه نتيجه نهايی مرگ است و تجزيه شدن عناصری که اين موجود پيچيده و ذی‌شعور را به وجود آورده است.
گلی فیروزکوهی
خلاصه اينکه اگر سعی کنيم در تصميم‌گيری‌مان همه جوانب امر را بسنجيم و حساب همه چيز را بکنيم، در باتلاقی از دلايل و انگيزه‌های مختلف فرو خواهيم رفت.
Anahid
ضعف‌هايتان را به گونه‌ای به نمايش بگذاريد که قدرتتان را به رخ بکشند.
Sarsar Etr
تداوم و توسعه دين ربط چندانی به درستی نظام باورهايش ندارد، عامل اصلی استمرار دين اين است که نويدبخش مجموعه‌ای از باورهاست که بر هر باور ديگری غلبه دارد: اينکه تو مهمی؛ زندگی‌ات معنايی دارد؛ شفا يافته‌ای و رستگار شده‌ای؛ اينکه عاقبت آن شرافت و اصالتی را که در آشفتگی و سردرگمی‌های زندگی روزمره آرزويش را داشتی، به دست آورده‌ای؛ گمگشته‌ای هستی که سرانجام خانه‌ات را يافته‌ای.
گلی فیروزکوهی
حتی بدن من هم جايگاهی مادی دارد و من می‌توانم به‌طور ذهنی خودم را از آن مجزا ببينم. من خيلی راحت می‌توانم ناخن پايم را وارسی کنم و يا جای دردی را در بدنم تشخيص دهم! اما حسِ من بودنم جايگاهی مادی ندارد، يک فرايند است.
امیر
از ديد يک اگزيستانسياليست هيچ چيز ثابت و قطعی نيست؛ هيچ ماهيت مطلقی وجود ندارد که مجبور باشيم زندگی‌مان را با آن تطبيق دهيم. ما آزاديم که معيارهای شخصی‌مان را برای موفقيت انتخاب کنيم. پس از نظر يک اگزيستانسياليست موفقيت واقعی در هنر زندگی اين است که بدانيم ما آزاديم که انتخاب کنيم و عملاً نيز بر همين اساس زندگی کنيم.
vahidk
پس هنر زندگی و هنر فهم و پروراندن اين «من» که هويتمان است مستلزم اين است که ببينيم چگونه با مسئله گذاشتن و گذشتن از چيزها مواجه می‌شويم. و اگر حق با بودا باشد، اين راهی است که ما را نه به سوی يأس و نااميدی بلکه به سوی رضايت و خشنودی می‌برد.
مصطفی شهپری

حجم

۱۵۹٫۸ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۳

تعداد صفحه‌ها

۲۳۵ صفحه

حجم

۱۵۹٫۸ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۳

تعداد صفحه‌ها

۲۳۵ صفحه

قیمت:
۴۹,۰۰۰
تومان