سایت معرفی و نقد کتاب وینش
سایت معرفی و نقد کتاب وینش

اشتراک گذاری این مقاله در فیسبوک اشتراک گذاری این مقاله در توئیتر اشتراک گذاری این مقاله در تلگرام اشتراک گذاری این مقاله در واتس اپ اشتراک گذاری این مقاله در لینکدین اشتراک گذاری این مقاله در لینکدین

سرگذشت هاکلبری فین

نویسنده: مارک تواین

مترجم: نجف دریابندری

ناشر: خوارزمی

نوبت چاپ: ۸

سال چاپ: ۱۳۹۸

تعداد صفحات: ۳۷۹

شابک: ۹۷۸۹۶۴۴۸۷۰۴۱۵


تاکنون 2 نفر به این کتاب امتیاز داده‌اند
سرگذشت هاکلبری فین

تاکنون 2 نفر به این کتاب امتیاز داده‌اند

تهیه این کتاب

هاکلبری فین سرگذشت پسربچه‌ای بازیگوش است که همراه با جیم، برده‌ی سیاه‌پوست، راهی آب‌های می‌سی‌سی‌پی می‌شود. او سوار بر کلک در طول این مسیر، بزرگ و بزرگ‌تر می‌شود. تجربه‌های زیادی کسب می‌کند و متوجه تفاوت میان آدم‌بزرگ‌ها و بچه‌ها می‌شود. ذهنی کنجکاو دارد و می‌خواهد سر از همه چیز در بیاورد؛ شیطنت‌ها و کنجکاوی‌هایی که گاهی او را به دردسر می‌اندازد. تواین در این رمان با زبان یک پسر لات جنوبی حرف می‌زند.


«سفر» یکی از تم‌های مهم در ادبیات امریکاست. از آنجا که سفر همراه خود تغییر و تحول دارد، این تغییر مکان جغرافیایی بهترین راه برای نشان‌دادن تحول روحی شخصیت داستان است. درواقع سفر نمادی می‌شود برای نشان‌دادن رشد و تکامل قهرمان و دقیقاً سفر و تغییر مکان هم در این کتاب همین جایگاه را دارد.

 

هاکلبری فین

 

 

ماجراهای هاکلبری فین را این‌گونه می‌شود معرفی کرد: بیان صادقانه شرایط انسانی از نظر یک پسربچه، وجود لهجه‌های مختلف و رئالیسم شاد و بازیگوشانه، نمایش مزاح‌آلود زندگی و معصومیت انسان‌ها و تصویری خاکستری از شخصیت انسان‌ها.


«در ماجراهای هاکلبری فین مارک تواین بر دشواری‌های نشستن در جایگاه یک پسر جوان و نوشتن ازنقطه‌نظر او چیره گشته است. بسیاری از شخصیت‌ها و لهجه‌های جنوبی در این داستان تجسم یافته‌اند و اما از همه مهم‌تر آنکه ماجراهای هاکلبری فین داستان آزادی است. آزادی فیزیکی از قید بردگی و نیز آزادی روحی که برای جیم و هاک نادر هستند. رمان‌هایی که با چنین موفقیتی به طور هم زمان دو جنبه‌ی جدی و مزاح‌آلود زندگی را به نمایش درآورده باشند.» (تاریخ ادبیات امریکا، مازیار اولیایی‌نیا)

 

درباره نویسنده سرگذشت هاکلبری فین


سمیوئل لانگهورن کلمنز  در ۳۰ نوامبر ۱۸۳۵ میلادی در در میسوری  به دنیا آمد. در 11 سالگی پدرش را از دست داد، در چاپخانه مشغول به کار شد و در 18 سالگی هم شهرش هانیبال را ترک کرد و مشغول قایقرانی شد. از آن زمان با اسم مستعار «مارک تواین» شروع به نوشتن مقاله در کنار برادرش کرد.

 

مارک تواین
مارک تواین

 

 

مارک تواین به معنای امن بودن مسیر برای پیشبردن زیردریایی بود. سال‌های اوج برده برداری بود و در اواسط دهه سوم زندگی‌اش بود که جنگ داخلی آمریکا رخ داد . او شیوه فکاهی را در آثارش حفظ کرد و پس از جنگ همچنان به انتقاد می‌پرداخت، هم در زمینه زنان و کودکان و هم تبعیض‌های نژادی. او با یک داستان کوتاه طنز برای کودکان اندکی شهرت گرفت و بعد این مسیر را ادامه داد. طنز او روزبه روز پخته‌تر می‌شد و دنیای کتاب‌های کودکان آمریکایی که  تحت سیطره پند و اندرز و مذهب بود، با آثارش که البته با انتقاد بسیار روبه‌رو می‌شد، تغییر کرد.

او تام سایر، شاهزاده و گدا و ماجراهای هاکلبری فین و … را  نوشت و هیجان را به دنیای آثار کودکان آورد و ادبیات مدرن کودکان آمریکا را به قول همینگوی آغاز کرد.

 

 

نویسنده معرفی: افسانه دهکامه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *