سایت معرفی و نقد کتاب وینش
سایت معرفی و نقد کتاب وینش

اشتراک گذاری این مقاله در فیسبوک اشتراک گذاری این مقاله در توئیتر اشتراک گذاری این مقاله در تلگرام اشتراک گذاری این مقاله در واتس اپ اشتراک گذاری این مقاله در لینکدین اشتراک گذاری این مقاله در لینکدین

یک نامه عاشقانه طولانی

 «دختر ستاره‌ای»، جلد اول مجموعه‌ایست که بخش دومش، طولانی‌ترین نامه‌ی عاشقانه‌ی دنیا نام‌گرفته و روایتگر‌ش طرف دیگر این ماجراست و به همین اندازه خواندنی. عبور از نوجوانی با تمام شادی‌ها و غم‌ها، بزرگ‌شدن، به‌دست آوردن ارزش‌های فردی و پایبندی به آنها، مواجهه با خشونت‌های جمع‌ همسالان، اشتباه کردن و رو به رو‌شدن با عواقب، بن‌مایه‌های این اثر جذاب را تشکیل می‌دهد. مواردی که همه‌ی نوجوان‌ها هر روز در حال تجربه‌اش هستند.

دختر ستاره‌ای

نویسنده: جری اسپینلی

مترجم: فریده اشرفی

رده بندی سنی کتاب: 12+

ناشر: ایران بان

نوبت چاپ: ۱۳

سال چاپ: ۱۴۰۲

تعداد صفحات: ۲۰۸

شابک: ۹۷۸۹۶۴۲۹۸۰۰۵۵

 

 

 

 

 

تهیه این کتاب


تاکنون 1 نفر به این کتاب امتیاز داده‌اند
یک نامه عاشقانه طولانی

 

 

 هیجان‌انگیزترین و غیرمنتظره‌ترین و در عین‌حال به‌یادماندنی‌ترین حادثه‌ی زندگی چیست؟ صعود به بلندترین قله‌های جهان؟ دوستی با معروف‌ترین سلبریتی‌ها؟ برنده‌شدن در بزرگ‌ترین لاتاری؟

 

این فهرست می‌تواند ادامه داشته‌باشد و هر کسی، موردی به آن اضافه‌کند. اما، موضوعی هست که تقریباً همه درباره‌‌اش اشتراک نظر دارند؛ تجربه‌ی عشقو داستان نامکرر آن که یکی از شاخه‌های پرطرفدار ادبیات را به‌وجود آورده.

البته هر کتاب عاشقانه‌ای لزوماً، انتظار مخاطب را برآورده ‌نمی‌کند. اما با تکیه بر تجربه‌ی چهاردهه مطالعه، به شما قول می‌دهم «دختر ستاره‌ای» با تمام کتاب‌های عاشقانه‌ فرق دارد و همین‌که کتاب را دست بگیرید دیگر نمی‌توانید زمین بگذارید. بی‌خود چندین و چند جایزه نگرفته.  

 

ظاهر داستان، ماجراهاییست که در پی ورود دختر عجیب و ناشناسی به دبیرستانی دولتی پیش می‌آید. دختری که نه تنها اسمش (دختر ستاره‌ای) بلکه رفتارش هم، با همه فرق دارد و این تفاوت در مدرسه‌ای که دانش‌آموزانش کپی-پیست همدیگرند، حوادث زیادی را رقم می‌زند. تلاش «دخترستاره‌ای» برای دوستی با دیگران و محبت بی‌دریغش از اولین روز سال تحصیلی شروع می‌شود. او در ناهارخوری به راه می‌افتد و برای یکی از پسرها «تولدت مبارک» را می‌خواند و کم‌کم به محبوب‌ترین دانش‌آموز تبدیل می‌شود.

اما او که همیشه «هوم‌اسکول» بوده و چیزی از قواعد نانوشته‌ی دبیرستان نمی‌داند، به همان سرعت، از چشم‌ بچه‌ها می‌افتد، مورد نفرت قرار می‌گیرد و ماجرا لحظه‌به‌لحظه پیچیده‌تر می‌شود.

 

در لایه‌ی مخفی متن که مخاطب‌های نوجوان حتماً خیلی سریع حس خواهند کرد، داستانی دیگر تعریف می‌شود؛ روایت احساسی ظریف. «لئو» راوی کتاب، دانش‌آموز سال آخر و کارگردان برنامه‌ی صندلی داغ مدرسه به «دختر ستاره‌ای» علاقه‌مند می‌شود و حتی یک روز ساعت‌ها تعقیبش می‌کند ولی جرأت ابراز علاقه ندارد. بالاخره، ارتباطی بی‌نهایت خاص شکل می‌گیرد. اما آیا ماجرا به شیرینی قصه‌های پریان ادامه می‌یابد و آنها تا ابد …..اصلاً چنین چیزی امکان دارد؟

 

«دختر ستاره‌ای»، جلد اول مجموعه‌ایست که بخش دومش، طولانی‌ترین نامه‌ی عاشقانه‌ی دنیا نام‌گرفته و روایتگر‌ش طرف دیگر این ماجراست و به همین اندازه خواندنی.

عبور از نوجوانی با تمام شادی‌ها و غم‌ها، بزرگ‌شدن، به‌دست آوردن ارزش‌های فردی و پایبندی به آنها، مواجهه با خشونت‌های جمع‌ همسالان، اشتباه کردن و رو‌به‌رو‌شدن با عواقب، بن‌مایه‌های این اثر جذاب را تشکیل می‌دهد. مواردی که همه‌ی نوجوان‌ها هر روز در حال تجربه‌اش هستند.

«دختر ستاره‌ای» برخلاف بیشتر رمان‌های نوجوان، جلد خوش‌آب و رنگی ندارد. تفاوت این اثر، از تصویر جلد آغاز می‌شود و بی‌پیرایگی آن، مخاطب را با صداقت و سادگی قهرمان همراه می‌کند.

 

جری اسپینلی نویسنده‌ی کتاب «دختر ستاره‌ای»
جری اسپینلی نویسنده‌ی کتاب «دختر ستاره‌ای»

 

«جری اسپینلی» نویسنده‌، از ده‌ها سال پیش برای نوجوان‌ها می‌نویسد. او همیشه به‌دنبال نشان دادن شباهت ذاتی انسان‌هاست. شخصیت‌های او، کودکان و نوجوانانی متفاوتند. بچه‌هایی که در آغاز ، به‌نظر عجیب و غریبند و زمین تا آسمان با همه فرق دارند اما وقتی می‌شناسیم‌شان، به‌قدری تشابه پیدا می‌شود که نمی‌توانیم دوست‌شان نداشته‌باشیم. این، هنر اسپینلی هشتاد و دو ساله است. مردی که برای رسیدن به رویای نویسندگی، سال‌ها در ساعت ناهار، رمان نوشت و بعد از این که چهار رمان بزرگسالش، رد شد به‌نوشتن برای نوجوان‌ها رو آورد و بالاخره توانست جوایز متعددی بگیرد.

او شش فرزند و بیست و یک نوه دارد و با همسر نویسنده‌اش در پنسیلوانیا زندگی می‌کند. عشق به طبیعت و احترام به تفاوت انسان‌ها از جمله موضوعات اصلی نوشته‌های اوست که در قالب داستان‌های غیرقابل پیش‌بینی عرضه می‌شود. قهرمان‌های کم‌سن او همیشه مجبورند به پرسش‌های فلسفی مهم و پیچیده‌ای جواب دهند و صادقانه با خود رو به رو شوند.

امیدوارم نوجوانان «دختر ستاره‌ای» را بخوانند و بپسندند و مثل او، شگفتی‌های منحصر به‌فرد وجود خود را کشف کنند و با وجود تمام تصمیم‌های درست و غلط، خودشان را دوست‌بدارند. کسی چه‌ می‌داند، چند دختر یا پسر ستاره‌ای داریم؟

 

 

عشق

  این مقاله را ۳ نفر پسندیده اند

اشتراک گذاری این مقاله در فیسبوک اشتراک گذاری این مقاله در توئیتر اشتراک گذاری این مقاله در تلگرام اشتراک گذاری این مقاله در واتس اپ اشتراک گذاری این مقاله در لینکدین اشتراک گذاری این مقاله در لینکدین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *